Etusivu » Ilmastonmuutos haltuun » Ilmastonmuutos haltuun -kampanjamateriaalit

Ilmastonmuutos haltuun -kampanjamateriaalit

Ideoita kampanjaan   Tietoa ja vinkkilistat   Video   Kuvat    Asiantuntijapankki 

Tule mukaan kampanjaan

Tervetuloa mukaan viestimään ilmastonmuutokseen sopeutumisesta: miten ilmastonmuutos vaikuttaa arkeemme ja miten voimme sopeutua muutoksiin?

Rakennetaan yhdessä monipuolinen viestintäkampanja, missä tuomme samanaikaisesti esille ilmastonmuutosasiaa erilaisissa kanavissa, erilaisilla näkökulmilla ja eri kohderyhmille. Haasta mukaan myös muita järjestöjä, yhteisöjä ja kansalaisia!

Kampanja käynnistyy keskiviikkona 13.11.2019 klo 8.30 Ilmastonmuutos haltuun -piirrosvideon julkaisulla. Jaetaan viime vuoden tapaan kampanjan ytimen muodostavaa piirrosvideota yhdessä jo heti keskiviikkoaamuna, niin saamme sille mahdollisimman kattavan näkyvyyden. Kampanja jatkuu koko marraskuun ajan keskiviikkoisin, siten että viimeinen yhteisviestinnän päivä on keskiviikko 27.11.

Viestimällä yhdessä samanaikaisesti voimme lisätä ymmärrystä ilmastonmuutokseen liittyvistä asioista ja saada aikaiseksi muutoksia jokaisen meidän toiminnassamme! Ilmastonmuutoksen vaikutusten ymmärtäminen lisää kykyämme sopeutua muutoksiin ja aktivoi hillitsemään ilmastonmuutosta.

Hyödynnä omassa viestinnässäsi Ilmastonmuutos haltuun -kampanjan piirrosvideota, kuvamateriaalia ja teemasivujen vinkkilistoja. Teemasivulla on paljon hyödyllisiä linkkejä, mistä voit hakea lisää tietoa eri aihealueista. Kampanjan virallinen hastag on #ilmastonmuutoshaltuun ja #hyvänsäänaikana. Näiden lisäksi suosittelemme käyttämään aiheeseen liittyviä hastageja, joilla tiedätte tavoittavanne seuraajanne parhaiten.

Ideoita kampanjaan

 • Kanavat: Jaa Ilmastonmuutos haltuun -kampanjan tietoa omissa kanavissasi (Facebook, Snapchat, Twitter, Instagram, WhatsUp, Google+, Linkedin…)
 • Video: Jaa Ilmastonmuutos haltuun -videon linkki somekanavissasi ja lataa video myös Facebook-tilillesi
 • Kuvat: Käytä kampanjakuvia sosiaalisen median kanavissa, nettisivuilla, uutiskirjeessä. Vaihda Facebook-sivun ja Twitter-tilin taustakuviksi Ilmastonmuutos haltuun -taustakuva
 • Omat julkaisut: Tuota omaa sisältöä, jossa käytät hyödyksi kampanjan materiaaleja
 • Vinkkilistat: Hyödynnä vinkkilistoja tai tee omia listoja.  TOP5 tai TOP3 listat toimivat somessa. Jaa vinkkilista ja liitä mukaan kuva. Aina voit ohjata myös kampanjasivulle saamaan lisätietoja.
 • Linkitys:  Linkitä kampanjasivulle, teemasivuille ja muille tiedon lähteille (kts. teemasivujen linkkilistat)
 • Nettisivut: Laita nettisivullesi tietoa tästä aiheesta ja kampanjasta
 • Uutiskirje: Kerro uutiskirjeessä asiasta. Esimerkiksi liitä mukaan kampanjavideo YouTubesta, käytä kampanjaviikolla kansikuvana kampanjakuvia ja lisää mukaan teidän toimintaan sopiva vinkkilista.
 • Pyydä jakamaan: Pyydä omia seuraajiasi jakamaan julkaisuja (laitahan jakoon, jaa kaverillekin, jaathan videon)
 • Haasta: Haasta kampanjaan mukaan muita järjestöjä, yhteisöjä, seuraajiasi, työtovereita ja ystäviäsi jakamaan tietoa sopeutumisesta.
 • Aktivoi: Keksi aktivoivia tapoja, kilpailuja, kyselyjä.

Ota #ilmastonmuutoshaltuun #hyvänsäänaikana

Tietoa teemoittain ja vinkkilistat

Teemasivuille on koottu lyhyesti tietoa ilmastonmuutoksen vaikutuksista arkeen teemoittain. Sivuilla on lisäksi toimintaan aktivoivat sopeutumisen vinkkilista. Teemasivuilla on myös linkkejä lisätiedon lähteille.

Ota #ilmastonmuutoshaltuun #hyvänsäänaikana

Piirrosvideo

Ilmastonmuutos haltuun  -piirrosvideo antaa yleiskuvan ilmastonmuutoksen sopeutumisen keinoista. Videota on ollut suunnittelemassa yli 20 järjestöä ja sen on toteuttanut Tussitaikurit.  Videossa kuvataan tiivistetyssä muodossa ilmastonmuutoksen vaikutuksia arkeen sekä sopeutumis- ja ennakointikeinoja. Videossa kuvataan kansalaistaitoja, jotka meidän kaikkien olisi hyvä tietää.

Ilmastonmuutos haltuun -video 

Videota ei saa muokata ilman erillistä kirjallista lupaa Tussitaikurit Oy:ltä.

Ota #ilmastonmuutoshaltuun #hyvänsäänaikana

Kuvat 

Ilmastonmuutos haltuun -kampanjan kuvamateriaalin omistaa Tussitaikurit. Kuvamateriaalia voi käyttää vapaasti ilmastonmuutokseen liittyvissä julkaisuissa, joiden tarkoituksena on lisätä ymmärrystä ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja hillintä, sopeutumis-, ennakointi- ja varautumiskeinoista. Kuvan yhteydessä on mainittava kampanjan tunnus #ilmastonmuutoshaltuun tai Ilmastonmuutos haltuun -kampanja.

Tallenna kuvat tästä omalle koneellesi painamalla hiiren oikeaa näppäintä kuvan päällä!

1. Kampanjan yleiskuvat

jpg1   jpg2  jpg3

 

jpg4

2. Teemakuvat – monimuotoisuus, asuminen, puutarha ja piha, terveys

jpg5

jpg6

jpg7              

 

jpg8       jpg9         jpg10

3. Ennakointi ja varautuminen, yhteisöllisyys

jpg11       jpg12

 

Kuvia voi käyttää vapaasti ilmastonmuutokseen liittyvässä viestinnässä, kun käyttää tunnusta #ilmastonmuutoshaltuun tai kertoo muutoin Ilmastonmuutos haltuun -kampanjasta. 

Asiantuntijapankki

Ilmastonmuutokseen sopeutumisen asiantuntijapankki on tarkoitettu järjestöjen viestinnän tueksi. Sitä voi hyödyntää, kun tarvitsette asiantuntijakommentteja esimerkiksi jäsenlehden artikkeliin tai teillä on jotain toimialaa erityisesti koskevat kysymys ilmastonmuutokseen sopeutumisesta. Asiantuntijapankki koostuu Kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelman (2022) seurantaryhmän jäsenistä.

Linkki asiantuntijapankkiin ja yhteystietoihin 

 

 

Ota #ilmastonmuutoshaltuun #hyvänsäänaikana

Ilmastonmuutos haltuun – Ennakoi, varaudu, sopeudu -kampanja on järjestöjen yhteinen ilmastonmuutokseen sopeutumisen viestintäkampanja. Kampanja on osa Kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelman (2022) toteuttamista. Kampanjaa koordinoi Tapio Oy ja sitä rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.