Etusivu » Ilmastonmuutos haltuun » Ilmastonmuutos haltuun – Video

Ilmastonmuutos haltuun – Video

Ilmastonmuutos haltuun – Ennakoi, varaudu, sopeudu piirrosvideo

Ilmastonmuutos on täällä! Lämpötila kohoaa, kovat tuulet, helteet, myrskyt, kuivuus, kosteus — moni asia ympäristössämme muuttuu. Kaikkia ilmastonmuutoksen vaikutuksia ei voida enää täysin estää ja ilmastonmuutoksen hillinnän ohella meidän täytyy miettiä, miten voimme parhaiten varautua ja sopeutua ilmastonmuutoksen vaikutuksiin. Vaikutuksiin varaudutaan yhteiskunnan tasolla, mutta jokaisen omatoiminen varautuminen on myös tärkeää.

Ilmastonmuutos haltuun -piirrosvideo antaa tiivistetyn yleiskuvan ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja sopeutumisen keinoista arjen näkökulmasta. Videota on ollut ideoimassa yli 25 järjestöä ja muuta organisaatioita. Video on osa Ilmastonmuutos haltuun – Ennakoi, varaudu, sopeudu -viestintäkampanjaa, jonka nostaa esille tietoa ilmastonmuutoksen vaikutuksista arkeen ja sopeutumisen keinoista, myönteisellä ja toimintaan aktivoivalla tyylillä. Haluamme herättää ja innostaa järjestöjä, muita organisaatioita sekä kansalaisia keskustelemaan varautumisen ja sopeutumisen keinoista esimerkiksi sään ääri-ilmiöiden varalta.

 

Hyödynnä videota

Osallistu Ilmastonmuutos haltuun -viestintäkampanjaan ja jaa videon linkkiä sosiaalisen median kanavissa tai lataa video Facebook-tilillesi. Video on katsottavissa maa- ja metsätalousministeriön YouTube-kanavalla.

Videon on toteuttanut Tussitaikurit. Videota ei saa ladata omalle YouTube-kanavalle eikä sitä saa muokata ilman erillistä kirjallista lupaa Tussitaikurit Oy:ltä

Katso myös teemasivut

Teemasivuille on koottu lyhyesti tietoa ilmastonmuutoksen vaikutuksista arkeen teemoittain. Sivuilla on lisäksi toimintaan aktivoivat sopeutumisen vinkkilista. Teemasivuilla on myös linkkejä lisätiedon lähteille.

 

Ota #ilmastonmuutoshaltuun #hyvänsäänaikana

Ilmastonmuutos haltuun – Ennakoi, varaudu, sopeudu -kampanja  on järjestöjen yhteinen ilmastonmuutokseen sopeutumisen viestintäkampanja. Kampanja on osa Kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelman (2022) toteuttamista. Kampanjaa koordinoi Tapio Oy ja sitä rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.