Etusivu » Julkaisut ja raportit » Miten sovin metsäympäristön hyödyntämisestä? – Työkaluja sopimiseen, ideoita tekemiseen

Miten sovin metsäympäristön hyödyntämisestä? – Työkaluja sopimiseen, ideoita tekemiseen

Lahti, E., Matila, A., Koistinen, A., Kniivilä, M., Haltia, E. & Lilja-Rothsten, S. Miten sovin metsäympäristön hyödyntämisestä? Työkaluja sopimiseen, ideoita tekemiseen.

ISBN 978-952-5632-40-8
ISSN 2342-804X(pdf)

Tapio on tuottanut metsänomistajille ja metsäluonnossa toimiville yrittäjille oppaan, jolla halutaan edistää uusien yhteistyömallien ja yritystoiminnan syntymistä metsiin. Miten sovin metsäympäristön hyödyntämisestä? Työkaluja sopimiseen, ideoita tekemiseen –julkaisussa esitellään erilaisia sopimusmalleja ja hyviä toimintatapoja, jotka tukevat osapuolten välistä sopimista. Ajatusten herättämiseksi oppaassa esitellään yli kymmenen uudenlaista yritystä, tuotetta tai kehityshanketta, joissa metsäluonto on avainroolissa. Oppaassa tuodaan esille myös näkökulmia ja esimerkkejä korvauksesta sopimisen pohjaksi.

Opas on tehty yhteistyössä Pellervon taloustutkimus PTT:n kanssa. Julkaisu on osa Tapion toteuttamaa Ekosysteemipalvelujen tuotteistaminen -hanketta, jonka rahoittajana toimii maa- ja metsätalousministeriö.

Lataa PDF

ekosysteemiopas