Mitä lahjaksi metsänomistajalle? Katso vinkit!

Jouluna on mukava antaa ja saada hyödyllisiä lahjoja. Metsänomistajalle tieto on tärkeää. Luotettava tieto tuo turvaa ja helpottaa päätöksentekoa. Se voi myös tuoda tuntuvaa tuottoa.  Kokosimme parhaat  joululahjavinkit metsänomistajalle ja metsäalalla toimiville.

Vinkki 1: Maastotaulukot

TAPIO Maastotaulukot on kompakti metsätiedon käsikirja, jota tuhannet metsäammattilaiset ja metsänomistajat käyttävät apunaan metsässä muistin tukena joko mobiili- tai kirjamuodossa. Mobiiliversiossa on laajan tietosisällön lisäksi havainnollisia kuvia ja lukuisia laskureita, jotka helpottavat päätöksentekoa.

 Maastotaulukot – mobiilisovellus

Maastotaulukot – kirja 

 

TAPIO Maastotaulukot – mobiili ja kirja

Vinkki 2: TAPIO Metsänhoitokortisto

TAPIO Metsänhoitokortisto on kokonainen metsäkirjasto, joka on aina ajan tasalla. Yli 100 perusteellista tietokorttia auttavat löytämään vastauksen tuhansiin metsänhoidon ja metsätalouden kysymyksiin. Tasokas palvelu on käytössä muun muassa metsätalousinsinöörien koulutuksessa. Lue lisää TAPIO Metsänhoitokortistosta

Vinkki 3: Metsäkoulu

Metsäkoulu on kattava käsikirja metsänomistajalle. Kirjaa käytetään metsäalan kouluissa ja metsänomistajakursseilla. Selkeä perusteos. Metsäkoulun voit tilata täältä. 


Vinkki 4: Hyvän metsänhoidon suositukset  – Metsänhoito

Metsänhoito esittelee monipuolisesti metsänkasvatuksen menetelmät ja toimenpiteet. Tutkimukseen ja käytännön kokemukseen perustuvien suosituksien avulla metsänomistaja voi löytää ja valita tavoitteidensa mukaisen tavan hoitaa metsiään.

Metsänhoidon suositukset on laadittu yhdessä koko metsä- ja ympäristöalan kanssa. Käytössäsi on valtakunnan paras asiantuntemus tieteellisestä tutkimuksesta käytännön kokemukseen. Suositusten avulla taloudellinen tulos, luonnon monimuotoisuuden vaaliminen ja miellyttävä maisema ovat sovitettavissa kestävästi yhteen. Hyvän metsänhoidon suosituksen – Metsänhoitokirjan voit tilata täältä.

Vinkki 5: Talousmetsien luonnonhoito 

Talousmetsien luonnonhoito on kattava tietolähde ja oppikirja. Metsänhoidon suositukset on laadittu yhdessä koko metsä- ja ympäristöalan kanssa. Kirjan voit tilata täältä.

 

Vinkki 6: Tapion verkkokurssit metsänomistajalle

Verkkokurssien avulla on helppo oppia uusia asioita. Valikoimissa on mm.

Sertiseriffi FSC Toteuttaja -verkkokurssi

FSC-metsäsertifiointi kiinnostaa yhä useampia metsänomistajia ja puunostajia. Kurssilla tutustutaan FSC:n vaatimuksiin ja opitaan toimimaan niiden mukaisesti.

Kannattava metsätalous -verkkokurssi

Perusteellinen kurssi metsänomistajalle, joka haluaa metsältään parasta mahdollista tuottoa.

Täältä näet kaikki Tapion verkkokurssit:  TAPIO ForestTEST -verkkokurssien tarjonta

Vinkki 7: Metsäkustannuksen verkkokauppa 

Metsäkustannuksen verkkokaupassa on yli 100 metsä-, harrastus- ja luontokirjaa:

 

Tilaa kirjat 15.12.2017 mennessä,  niin saat kirjat vielä ennen joulua.