Etusivu » Tapio

Tapio

Olemme metsä- ja luontotiedon kansainvälistyvä huippuosaaja. Tarjoamme ratkaisuja metsien ja luonnon kestävään, vastuulliseen ja monipuoliseen käyttöön.

Tuottamamme tiedon ja palveluiden avulla autamme asiakkaitamme pääsemään tavoitteisiinsa, olivatpa ne yhteiskunnallisia, liiketoiminnan parantamiseen tähtääviä tai yksilöllisiä tarpeita korostavia. Toimintamme rakentuu metsä- ja luontotietoon perustuvalle monipuoliselle asiantuntemukselle.

Olemme valtion omistama puolueeton ja luotettava toimija, jolla on yli sadan vuoden kokemus ja vahva näkemys tulevaisuudesta. Tavoitteenamme on rakentaa menestystä, kilpailukykyä ja hyvinvointia metsistä yhdessä asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kanssa.

Haluamme vastata enstistä paremmin digitalisoituvan metsäsektorin tarpeisiin. Olemme mukana muutoksessa ja hyödynnämme toiminnassamme avointa metsävara- ja paikkatietoa, käytämme uusia teknologioita ja rikastamme dataa. Metsänhoidon suositusten digitalisoinnin käynnistyminen on keskeinen tekijä matkalla älykkääseen digitaaliseen metsätalouteen. Metsänhoitosuositusten digitalisoinnin edistymistä voi seurata somessa #metsädigi.

Tapio Oy tarjoaa metsä- ja biotalouden asiantuntijapalveluita valtiolle. Tapio Oy toimii myös konsernin emoyhtiönä. Omistajanohjauksesta vastaa Valtioneuvoston kanslia. Henkilöstön määrä on 15. Yhtiön toimitusjohtaja on Anne Ilola.

Palvelemme koko metsäsektoria

Konsultointimme tukee erityisesti julkisen sektorin strategisten tavoitteiden täytäntöönpanoa ja niiden viemistä käytäntöön. Olemme mukana etsimässä ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen sopeutumiseen ja hillintään, monimuotoisuuden säilyttämiseen ja puun käytön lisäämiseen. Näemme metsien sekä luonnon monet mahdollisuudet tulevaisuuden Suomen rakentamisessa, ja autamme kehittämään niihin perustuvia liiketoimintoja.

Digitaalisilla tuotteillamme mahdollistamme asiakkaille tehokkaan työnteon, kouluttautumisen ja avaintietojen löytymisen helposti. Ratkaisuillamme autamme asiakkaita metsien käsittelyvaihtoehtojen hyötyjen ja haittojen arvioinnissa sekä tuotamme tietoa päätöksenteon tueksi. Auditointipalveluidemme avulla asiakkaamme voivat osoittaa toimintansa laadun ja vaatimustenmukaisuuden. Kustannustoimintamme kautta tuotamme monikanavaisesti ajankohtaista ja laadukasta tietoa metsänomistajille ja metsäammattilaisille. Metsäpuiden siementuotannolla varmistamme laadukkaan metsänuudistamisen ja metsien kasvun tulevaisuudessakin.

Tapio-konserniin kuuluvat emoyhtiö Tapio Oy sekä tytäryhtiö Tapio Palvelut Oy.  Tapio Oy toimii valtion sidosyksikkönä ja tuottaa palveluita pääasiassa lainsäätäjille, viranomaisille ja muille yhteiskunnan päätöksentekijöille. Tapio Palvelut Oy tarjoaa erilaisia metsätalouden ratkaisuja  yksityisille yrityksille, kunnille ja oppilaitoksille, julkaisee Metsälehteä sekä kustantaa kirjoja ja karttoja.

Katsaus viime vuoteen ja tulevaisuuden näkymiin:  Yhteiskuntaraportti 2017