Biotalous.fi – nopea ja ajantasainen tietolähde biotalousasioissa

Biotalouden kattavinta sivustoa ja sosiaalisen median toimitusta hoitaa Tapion viestintätiimi.

Biotalous edistää monin tavoin kestävää kehitystä. Kansallisen biotalousstrategian mukaan Suomi suuntaa kohti vähähiilistä ja energiatehokasta yhteiskuntaa, joka perustuu uusiutuvien luonnonvarojen ja kierrätettävien materiaalien käyttöön.

Biotalous.fi-sivusto kokoaa biotalous-aiheisen tiedon yrittäjille, päättäjille, alan opiskelijoille, aktiivisille kansalaisille ja medialle. Englanninkielinen osio esittelee suomalaista biotaloutta ja alan toimijoita erityisesti EU-alueen päättäjille.

Ministeriöiden tarjoama ja Tapion tuottama palvelu

Palvelun tarjoavat yhdessä maa- ja metsätalousministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja ympäristöministeriö. Viestinnän linjauksista päättävät ministeriöt yhdessä. Tapio on vastannut sivuston rakentamisesta, ylläpidosta ja päätoimittajapalveluista 2012 alkaen. Yhtä kauan olemme hoitaneet myös mediaseurantaa ja sosiaalista mediaa. Aluksi sivusto ja sosiaalisen median kanavat toimivatkin Kansallisen biotalousstrategian valmistelun tietopankkina ja paikkana, jossa kansalaisilta koottiin näkemyksiä valmisteilla olevaan strategiaan.

Biotalous.fi

Biotalous.fi-sivuston antia ovat:

  • tietopaketti biotalouden yritysneuvontaan
  • biotalouden rahoituslähteet -tietokanta
  • tapahtumakalenteri
  • laaja aineistopankki, jossa hakutoiminnot
  • Ask a Finn -yhteystietokanta
  • eri ministeriöiden biotalousaiheiset uutiset
  • mediaseuranta
  • blogi
  • biotalouden tuotteita ja ratkaisuja esittelevät artikkelit
  • Kansallinen biotalousstrategia.

Haluatko esitellä suomalaisia biotalouden ratkaisuja ja tuotteita tai kirjoittaa blogiin ajankohtaisista aiheista? Sivusto on avoin kaikille alan toimijoille. Blogissa myös EU:n biotalouspäättäjät voivat kertoa omasta toiminnastaan suomalaisille.

Mediaseuranta ja sosiaalinen media

Biotalous-toimitus Tapiossa seuraa jatkuvasti alan uutisia, tapahtumia ja viestintää. Tavoitteemme on olla biotalouden nopein ja kiinnostavin tietokanava – kannattaa seurata erityisesti Twittertiliämme @Biotalous. Seurannan avulla löydämme myös parhaat uudet aineistot – kuten Suomen muovitiekartta, opas luomutuotteiden keruuseen tai infograafit ilmastonmuutoksesta – ja talletamme ne aineistopankkiin sinun löydettäväksesi. Voimme myös välittää tunnelmia erilaisista tapahtumista, kuten ministeriön järjestämiltä retkiltä, joissa EU-alueen päättäjät tutustuvat suomalaiseen biotalouteen.

Lisätietoa

www.biotalous.fi
Tietoa sivustosta

Biotalous.fi:n päätoimittaja
Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija
Tarja Ollas
puh. 040 8356473, tarja.ollas@tapio.fi