Hyvinvointia luonnosta

Luonnossa liikkuminen ja oleskelu vahvistavat fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttämme. Suomessa luonto on aina lähellä ja metsässä olemisen tulisi olla kaikkien saavutettavissa.

 

Tapio tarjoaa monenlaisia välineitä luonnosta nauttimiseen

Ulkona saamme vahvistusta immuunitasapainolle ja aistimme toimivat tarkemmin. Verenpaine laskee ja mieli sekä keho palautuvat stressistä lyhyenkin metsässä käynnin ansiosta. Toivoisimmekin, että yhä useampi alkaisi nauttia metsästä ja hyödyntäisi metsän rauhoittavaa vaikutusta arjessaan säännöllisesti. Koska itse pysähdyit edellisen kerran luonnossa ja hetken vain aistit ympärilläsi olevia elämyksiä?

Ulkoilu- ja retkeilykartat

Luonnossa liikkuminen on helppoa hyvien karttojen ja oppaiden avulla. Valikoimaamme kuuluu monenlaisia ulkoilu- ja retkeilykarttoja eri puolilta Suomea. Metsäalan kirjat opastavat metsien monipuoliseen käyttöön ja antavat monipuolista tietoa suomalaisesta metsäluonnosta. Koko metsäkirjavalikoima löytyy Metsäkirjakaupasta.

Ulkoilukartat Karttakaupassa →

Retkeilyoppaat Karttakaupassa →

Kaikki maastossa käytettävät kartat Karttakaupassa →

Metsäkirjat Metsäkirjakaupassa →

Merikartat ja veneilytuotteet

Luonnonrauhasta voi nauttia myös vesillä. Karttakeskuksen veneilykarttavalikoimasta löytyvät Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin (entinen Liikennevirasto) merikartat, Karttakeskuksen veneilykarttatuotteet, testimenestyneet Loisto-navigointiohjelmat sekä laaja valikoima ulkomaisia merikarttoja ja oppaita.

Tutustu kaikkiin veneilytuotteisiimme →

Räätälöidyt kirjat ja kartat

Haluatko julkaista oman kartan tai kirjan? Teemme tilauksesta erilaisia asiakkaan toiveiden mukaisia karttoja, kirjoja tai muita julkaisuja. Kaikki Karttakeskuksen tilaustuotteet voidaan toteuttaa joko painettuina tai digitaalisina tuotteina.

Lue lisää tilauskartoista ja -kirjoista →

Metsät ja terveys -projektit

Luonnossa liikkuminen vahvistaa fyysistä, pyykkistä ja sosiaalista terveyttämme.  Metsien terveyshyödyt ovat kiistattomat.

Lue lisää Tapion Metsät ja terveys -projekteista →

 • Lisätietoa
 • Mikko Lantz

  Tuotepäällikkö

  mikko.lantz(at)karttakeskus.fi

  +358 40 535 5961

 • Janne Kostamo

  Palvelualueen johtaja, kartat, kirjat, paikkatieto

  janne.kostamo(at)karttakeskus.fi

  +358 40 827 1968

 • Airi Matila

  Metsäasiantuntija

  airi.matila(at)tapio.fi

  +358 40 779 2258