Kartat ja kirjat

Karttakeskuksen kartat ja kartastot ovat Suomessa valmistettuja niin karttojen kuin mahdollisten tietosivujenkin osalta. Kartastoissa Suomi ja sen lähialueet esitetään tarkemmassa mittakaavassa kuin muu maailma. Karttanimistön kirjoitusasuun on kiinnitetty erityistä huomiota. Karttakeskus julkaisee laadukkaita tietokirjoja. Kirjat ovat eri alojen suomalaisten asiantuntijoiden kirjoittamia, mutta joukossa on suomennettuakin tietokirjallisuutta. Usein kartat ovat keskeisessä osassa kirjojen kerronnassa tai aihe liittyy muuten luontoon tai matkailuun. Valikoimassamme on myös muiden kustantajien teoksia.

 

Kartat ja kartastot

Vesille

Tuotevalikoimastamme löytyy Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin merikartat, Karttakeskuksen omat veneilykarttatuotteet, testimenestyneet Loisto-navigointiohjelmat sekä laaja valikoima ulkomaisia merikarttoja ja oppaita.

Tutustu Karttakaupassa →

Maastoon

Maastokäyttöön tarkoitettuja tuotteitamme ovat Karttakeskuksen luotettavat ulkoilu- ja topokartat, retkeilyoppaat, pyöräilykartat sekä tuhannet erilaiset Maanmittauslaitoksen maasto- ja peruskartat koko Suomesta. Monet kartoista on painettu vedenkestävälle materiaalille.

Tutustu Karttakaupassa →

Matkalle

Matkailijalle valikoimastamme löytyy muun muassa karttatietoa sisältäviä matkaoppaita Suomesta ja ulkomailta. Tarjolla on myös laminoituja ja vedenkestäviä oppaan ja kartan yhdistelmiä suosituimmista matkailukohteista.

Tutustu Karttakaupassa →

Maanteille

Autoilijan ja motoristin käyttöön soveltuvat koko Suomen tai osan maata kattavat tiekarttamme ja -kartastomme, kuten Suomen suosituimmat tiekarttaperheet Autoilijan tiekartta ja GT-kartta. Valikoimassamme on myös ulkomaisten kartantekijöiden kuten Michelinin ja Hallwagin karttoja. Painettujen tiekarttojen lisäksi Karttakeskus julkaisee GT Reittikartta -ohjelmaa.

Tutustu Karttakaupassa →

Ilmaan

Kustantamamme ANC siviili-ilmailukartat ovat saatavilla sekä painettuina karttoina että kulutusta ja säätä kestävinä tulosteina. Ne on tarkoitettu palvelemaan näkölentosuunnistuksen tarpeita sekä käytettäväksi apuvälineenä lento- ja suunnistuskoulutuksessa.

Tutustu Karttakaupassa →

Kotiin

Kartta on myös mainio sisustusartikkeli ja tunnelman luoja. Valikoimastamme löytyy muun muassa design-karttapalloja kotiin ja toimistoon. Saatavilla on myös vanhojen karttojen näköispainoksia sekä moderneja seinäkarttoja, joita voi tilata myös tauluiksi valmistettuna. Lapsille on tarjolla muun muassa karttapalloja, palapelejä, raaputuskarttoja sekä seinälle ripustettavia näyttäviä piirroskarttoja.

Tutustu Karttakaupassa →

Kouluun

Karttakeskuksen oppimateriaalit tukevat opetusta luokkahuoneessa ja maastossa, maantiedosta liikunnan tunnille, Suomen mittakaavasta maailmaan. Valikoimamme kattaa sekä perinteiset karttatuotteet että digitaaliset karttaopetuksen materiaalit.

Tutustu Karttakaupassa →

 

Tietokirjat

Tietokirjojemme aihepiirit painottuvat metsään, luontoon ja luonnossa liikkumiseen. Tämän lisäksi valikoimassamme on myös monia matkailuun ja autoiluun liittyviä oppaita. Julkaisemme sekä kotimaisten asiantuntijoiden teoksia että käännöskirjallisuutta.

Tietokirjojen julkaisijoina ovat sekä Karttakeskus että Metsäkustannus. Karttakeskuksen yleisten tietokirjojen valikoima kattaa erityisesti retkeilyyn, luontoon ja karttoihin liittyviä teoksia, kun taas Metsäkustannuksen valikoimassa painottuvat metsänhoitoa, metsäluontoa, metsänomistusta ja puukauppaa käsittelevät kirjat.

Tutustu yleisten tietokirjojen valikoimaan Karttakaupassa →

Tutustu Metsäkustannuksen valikoimaan Metsäkirjakaupassa →

 

Metsäalan kirjat ja e-tuotteet

Metsäalan julkaisumme ja palvelumme välittävät uusinta tietoa suomalaisille metsänomistajille ja metsäammattilaisille sekä kaikille, joita luontomme liikuttaa niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Valikoimassamme on erityisesti metsänhoitoon, metsäluontoon, metsänomistukseen ja puukauppaan liittyviä kirjoja

Lue lisää →

 

Tilauskirjat ja -kartat

Tilauskartta on asiakaskohtaisesti valmistettu, yksilöllinen karttaratkaisu, kuten esimerkiksi karttatietoa sisältävä matkailuesite. Kaikki Karttakeskuksen tilauskartat voidaan toteuttaa joko painettuina tai digitaalisina tuotteina. Toteutamme tilauskarttoja esimerkiksi organisaation sisäiseen käyttöön, jälleenmyytäväksi tai liike- ja asiakaslahjakäyttöön. Tarjoamme painettavat tilauskartat kokonaispalveluna kartan suunnittelusta aina painotyön ja logistiikan järjestämiseen saakka. Toteutamme myös erilaisia tilauskirjoja avaimet käteen periaatteella.

Lue lisää →

 • Lisätietoa
 • Aino Wuolijoki

  Kustannuspäällikkö

  aino.wuolijoki(at)karttakeskus.fi

  +358 50 564 7684

 • Juha Ruuska

  Tuotepäällikkö, verkkokurssit, maastotaulukot, metsänhoitokortisto

  juha.ruuska(at)karttakeskus.fi

  +358 50 593 0342

 • Janne Kostamo

  Palvelualueen johtaja, kartat, kirjat, paikkatieto

  janne.kostamo(at)karttakeskus.fi

  +358 40 827 1968