Paikkatietoaineistot

Meiltä saat kattavan valikoiman sekä Karttakeskuksen omaan että avoimeen dataan perustuvia paikkatietoaineistoja. Tuotamme ja ylläpidämme useita vektoriaineistoja ja taustakarttasarjoja, jotka ovat saatavina eri projektioissa ja tiedostomuodoissa.

 

Vektori- ja rasteriaineistot

Vektoriaineistoina ovat saatavilla mm. hallintorajat, postinumeroalueet, Suomen Tiestö -aineisto ja osoitepisteet. Välitystuotteina tarjoamme mm. Maanmittauslaitoksen kiinteistöraja-aineiston ja Tilastokeskuksen ruututietokannan.

Rasterikarttasarjoissa on saatavilla mm. koko Suomen kattava georeferoitu kuvamuotoinen aineisto useissa eri mittakaavoissa. Aineisto toimii taustakartta-aineistona erilaisissa karttapalveluissa ja sitä voidaan käyttää asiakkaan omien tietojen tai esimerkiksi Suomen Tiestö -aineiston taustalla. Rasterikarttasarjoista on saatavilla useampi värivaihtoehto eri tarkoituksiin.

Karttakeskuksen Suomen Tiestö -aineisto on laadukas koko Suomen kattava tiestöaineisto, jota voidaan käyttää esim. reititykseen ja kohteiden geokoodaamiseen.

Tarjoamaamme kuuluu vektorikarttapaketti, joka on koottu eri aineistoista. Pakettiin sisältyvät rakennukset, kadut ja tiet sis. nimet ja osoitenumerot, paikannimet, taajamat, vesistöt ja paljon muuta, kaikki visualisoituna käyttövalmiiksi työtilaksi yleisimpiin GIS-järjestelmiin.

 

Aineistojen muodot ja toimitus

Aineistot on saatavilla lähtökohtaisesti ESRI-shapeina ja MapInfo-tiedostoina ETRS- ja YKJ-koordinaatistoissa. Teemme myös asiakkaan toiveen mukaisia formaatti- ja koordinaattimuunnoksia.

Toimitamme aineistojamme tiedostotoimituksina aineistovälityspalvelimen kautta. Aineiston asentaminen suoraan asiakkaan järjestelmiin onnistuu tarvittaessa.

 

Paikkatietoprojektit ja -palvelut

Lue lisää →