Kannattava metsätalous -verkkokurssi

Perehdy metsätalouden kannattavuuden osa-alueisiin verkkokurssilla ja varmista osaamisesi metsäammattilaisena, metsänomistajien talousneuvojana tai oman metsäsi talouspäällikkönä.

Kurssilla opit metsätilakokonaisuuden taloudenhoitoa monipuolisten tehtävien ja esimerkkien kautta. Tutustut kannattavuuden mittaamiseen ja toimintapäätösten perusteluihin. Opit myös, mitä metsässä on kannattavaa tehdä tai jättää tekemättä.

Vahvasta osaamisesta on hyötyä erityisesti metsätalouden kannattavuuden neuvonnassa, puukaupassa ja metsäpalvelujen myynnissä. Kurssin näkökulmana on metsänomistajan menestyminen oman metsäomaisuutensa hoidossa. Metsänomistajalle kurssi tarjoaakin rahanarvoista ja käytännönläheistä osaamista metsätalouden suunnitteluun ja oikeiden ratkaisujen tekemiseen.

Kurssi perustuu Metsänhoidon suositusten työoppaaseen Kannattava metsätalous, johon on koottu viimeisin tutkimustieto ja käytännön kokemus sekä asiantuntijoiden kokemukseen metsätalouden neuvonnasta.

Kurssi sisältää viisi osiota:

 1. Tila tutuksi – Metsän rooli taloudessa
 2. Raha kutsuu – Metsä sijoitusmuotona ja kannattavuuden arviointi
 3. Lisää tuottoa – Metsätalouden tulovirran kasvattaminen kannattavasti
 4. Rahaa metsään – Metsätalouden järkiperäiset investoinnit
 5. Puukaupoille – Tuloksen tekeminen hakkuissa ja puukaupassa.
 • Tutustut metsään rahantekovälineenä.

Demo

Tutustu kurssin toimintoihin ja sisältöön: demoversio

Kurssin suorittaminen

Kunkin viiden osion lopussa on väittämiä, joihin kurssin suorittamiseksi on vastattava. Tehtävistä saat heti palautteen ja kurssin lopussa näet yhteenvedon onnistumisestasi.
Yhden kurssiosion suorittaminen kestää noin 30–50 minuuttia, eli kurssin suorittamiseen tarvitset aikaa 3–4 tuntia. Koko kurssia ei tarvitse opiskella ja suorittaa kerralla, vaan voit jättää sen kesken ja palata samaan kohtaan myöhemmin. Kurssi on käytössäsi 12 kk aktivointihetkestä. Onnistuneesta kurssin suorittamisesta saat todistuksen. Kurssin suoritus onnistuu parhaiten tavallisella tietokoneella, mutta on mahdollista myös tabletilla.

Kannattava metsätalous -verkkokurssi sopii

 • metsänomistajille, jotka hallitsevat metsänhoidon perusteet
 • talousneuvonnan ammattilaisille
 • puunostajille
 • metsäsijoittajille
 • metsänhoitopalvelujen tarjoajille
 • metsäsuunnittelijoille
 • metsävakuutusten myyjille ja
 • kiinteistönvälittäjille.

Käyttäjät suosittelevat

”Tapion verkkokurssi Kannattava metsätalous on sujuva. Kurssin käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja opiskelijani ottivat sen mielellään käyttöön. Verkkokurssi tarjosi mainion käytännönläheisen näkökulman yliopisto-opetuksen osaksi.” – Mika Rekola, yliopistonlehtori, metsäekonomia, Helsingin yliopisto

”Kannattava metsätalous -verkkokurssia voin oman kokemukseni perusteella suositella kaikille metsänomistajille.” – Jaakko Temmes, metsänomistaja, Etämetsänomistajien liitto

Ostaminen

Osta verkkokurssi nyt, niin saat sähköpostiisi tunnuksen TAPIO Verkkokurssit -oppimisympäristöön, josta voit käynnistää kurssin. Jos sinulla on jo tunnus oppimisympäristöön, et saa erillistä sähköpostia, vaan kurssi tulee suoraan oppimisympäristöösi. Kurssille liittyminen edellyttää että maksusuoritus näkyy järjestelmässämme. Kurssi avautuu oppimisympäristön etusivulta sen nimeä klikkaamalla.

Verkkokaupan hinta sisältää alv:n 24 %.

Voit tilata kerralla useita tunnuksia. Jos tarvitset yli 10 kurssitunnusta, pyydä tarjous (ari.nieminen@tapio.fi).

Katso kaikki verkkokoulutukset