TAPIO Harvennuskortti -verkkokurssi

Perehdy kasvatusmetsien käsittelyyn ja luonnonhoitoon kasvatushakkuissa TAPIO Harvennuskortti -verkkokurssilla. Kurssi sopii sekä hakkuukoneella että metsurityönä harvennushakkuita tekeville.

Kurssilla opit Metsänhoidon suositusten mukaisesti tasa- ja eri-ikäisrakenteisten kasvatusmetsien käsittelyn perusasiat, talousmetsien luonnonhoidon keinoja sekä omavalvontana tapahtuvan työn laadun seurannan. Opit myös, miten metsäsertifioinnin vaatimukset on huomioitava kasvatushakkuita tehtäessä.

Suorittamalla TAPIO Harvennuskortin ylläpidät ammattitaitoasi ja osaat keskustella asiantuntevasti metsänkasvatuksen vaihtoehdoista metsänomistajien kanssa. Verkkokurssi opastaa, miten talousmetsien luonnonhoito nivoutuu kasvatushakkuisiin sekä miten työn edetessä kannattaa seurata työn toteutumista ja laatua.

Kurssi perustuu Metsänhoidon suosituksiin, johon on koottu viimeisin tutkimustieto ja käytännön kokemus.

Kurssi sisältää viisi osiota:

  1. Kotitoimistolla – Kasvatushakkuiden perusteet
  2. Harvennustyömaalla – Tasaikäsirakenteisen metsän kasvatushakkuut
  3. Eri-ikäiskasvatus – Eri-ikäsirakenteisen metsän kasvatushakkuut
  4. Luonnonhoito – Kasvatushakkuiden luonnonhoitotoimet
  5. Laadukas korjuu – Kasvatushakkuiden laatu ja työn omavalvonta

Demo

Tutustu kurssin sisältöön ja toimintoihin: demoversio

Kurssin suorittaminen

Kurssin alussa oleva Info-sivu opastaa kurssin läpikäyntiin. Kurssi etenee siten, että ensin suoritetaan 1. osio, Kotitoimistolla, jonka jälkeen muut osiot (2 – 5) voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä. Yhden kurssiosion suorittaminen kestää noin 30–50 minuuttia, eli koko kurssin suorittamiseen tarvitset aikaa 3–4 tuntia. Koko kurssia ei tarvitse opiskella ja suorittaa kerralla, vaan voit jättää sen kesken ja palata samaan kohtaan myöhemmin. Kurssi on käytettävissä 12 kk ajan. Kun kaikki viisi osiota on suoritettu, aktivoituu kurssin osaamiskoe, jossa on 24 väittämää. Kun olet suorittanut osaamiskokeen hyväksytysti, saat todistuksen.

Toimii parhaiten tietokoneella, tabletillakin onnistuu

Kurssin suoritus onnistuu parhaiten tavallisella tietokoneella, mutta on mahdollista myös tabletilla.

Hakkuukoneen kuljettajille, metsureille ja metsänomistajille

TAPIO Harvennuskortti -verkkokurssi on tarkoitettu erityisesti hakkuukoneenkuljettajille, mutta se soveltuu kasvatusmetsien käsittelyn koulutukseksi myös moottorisahalla harvennushakkuita tekeville metsureille ja metsänomistajille.

Ostaminen

Osta verkkokurssi nyt, niin saat sähköpostiisi tunnuksen TAPIO Verkkokurssit -oppimisympäristöön, josta voit käynnistää kurssin. Jos sinulla on jo tunnus oppimisympäristöön, et saa erillistä sähköpostia, vaan kurssi tulee suoraan oppimisympäristöösi. Kurssille liittyminen edellyttää että maksusuoritus näkyy järjestelmässämme. Kurssi avautuu oppimisympäristön etusivulta sen nimeä klikkaamalla.

Verkkokaupan hinta sisältää alv:n 24 %.

Voit tilata kerralla useita tunnuksia. Jos tarvitset yli 10 kurssitunnusta, pyydä tarjous (ari.nieminen@tapio.fi).