TAPIO Maanmuokkauskortti -verkkokurssi

Perehdy maanmuokkauksen toteutukseen ja metsänhoidollisiin vaatimuksiin TAPIO Maanmuokkauskortti -verkkokurssilla. Kurssi sopii kaikille maanmuokkausta ja koneellista viljelyä tekeville.

Suorittamalla TAPIO Maanmuokkauskortin osoitat ammattitaitosi ja saat todistuksen osaamisesi ylläpidosta. Osaat keskustella asiantuntevasti maanmuokkauksen merkityksestä ja toteutuksen eri vaihtoehdoista.

Kurssilla käydään lävitse Metsänhoidon suositusten mukaiset metsänuudistamisen ja maanmuokkauksen menetelmät ja maanmuokkausta koskevat osaamisvaatimukset.

Kurssi opastaa, miten talousmetsien luonnonhoito ja vesiensuojelu nivoutuvat maanmuokkaukseen sekä miten työn edetessä seurataan työn toteutumista ja laatua. Opit myös, miten PEFC™- ja FSC® -metsäsertifioinnin vaatimukset on huomioitava maanmuokkauksessa.

Kurssi perustuu Metsänhoidon suosituksiin, johon on koottu viimeisin tutkimustieto ja käytännön kokemus.

Kurssi sisältää viisi osiota sekä osaamiskokeen:

1. Kotitoimistolla – Maanmuokkauksen perusteet ja merkitys metsänuudistamisessa
2. Mätästävä muokkaus – Kohoumia tuottavien ja vesiä johtavien muokkausmenetelmien suositeltava toteutus
3. Laikutus ja äestys – Laikutuksen, äestyksen ja konekylvön suositeltava toteutus
4. Vesiensuojelu ja luonnonhoito – Luonnonhoidon vaatimukset maanmuokkauksessa
5. Laadukas työnjälki – Laadunvarmistuksen toteutus
Osaamiskoe

Kurssilla ei käsitellä maanmuokkauksen kaluston käyttöä eikä muokkauksen varsinaista teknistä toteuttamista.

Demo

Tutustu kurssin sisältöön ja toimintoihin: demoversio

Kurssin suorittaminen

Kurssi suoritetaan TAPIO Verkkokurssit -oppimisympäristössä. Koko kurssia ei tarvitse opiskella ja suorittaa kerralla, vaan voit jättää sen kesken ja palata samaan kohtaan myöhemmin. Yhden kurssiosion suorittaminen kestää noin 30–50 minuuttia, eli koko kurssin suorittamiseen tarvitset aikaa 3–5 tuntia. Kurssin lopuksi on osaamiskoe, jonka läpäisemällä saat todistuksen. Kurssi on käytettävissä 12 kk ajan aktivoimisesta.

Toimii parhaiten tietokoneella, tabletillakin onnistuu

Kurssin suoritus onnistuu parhaiten tavallisella tietokoneella, mutta on mahdollista myös tabletilla.

Maanmuokkaajille sekä maanmuokkauksesta kiinnostuneille

TAPIO Maanmuokkaus -verkkokurssi on tarkoitettu erityisesti maanmuokkausta tekeville koneenkuljettajille ja yrittäjille. Kurssi soveltuu myös koneellista viljelyä tekeville ja maanmuokkauksen opiskeluun aiheesta kiinnostuneille.

Kokemuksia kurssilta

”Asiasisällöltään erinomainen kurssi. Asiat oli esitetty selkeästi ja kokonaisuudet olivat sopivassa järjestyksessä. Tietoa oli paljon, mutta ei liikaa. Eniten opin ”Laadukkaan työn avaimet” -osion kuvista. Tällaisia kursseja pitäisi käyttää työelämässä enemmän. Kertaaminen kun on opintojen äiti.” – metsäesimies Susanna Leskinen, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo

Ostaminen

Osta verkkokurssi nyt, niin saat sähköpostiisi tunnuksen TAPIO Verkkokurssit -oppimisympäristöön, josta voit käynnistää kurssin. Jos sinulla on jo tunnus oppimisympäristöön, et saa erillistä sähköpostia, vaan kurssi tulee suoraan oppimisympäristöösi. Kurssille liittyminen edellyttää että maksusuoritus näkyy järjestelmässämme. Kurssi avautuu oppimisympäristön etusivulta sen nimeä klikkaamalla.

Verkkokaupan hinta sisältää alv:n 24 %.

Voit tilata kerralla useita tunnuksia. Jos tarvitset yli 10 kurssitunnusta, pyydä tarjous (ari.nieminen@tapio.fi).