Etusivu » Metsäpuiden siemenet » Tuotteet » Kuusen siemenviljelyssiemenet

Kuusen siemenviljelyssiemenet

Jalostetuista kuusen siemenistä syntyvillä puilla saadaan vastaavia hyötyjä kuin männyllä (tilavuuskasvun lisäys verrattuna paikalliseen metsikköalkuperään). Jalostettujen kuusten lisäkasvu on prosentteina pienempi kuin männyllä, mutta kun kuusta kasvatetaan mäntyä paremmilla mailla, jalostetun kuusen hyödyt nousevat metsänomistajalle puun kasvuna ja hakkuutuloina mitattuna samaan suuruusluokkaan kuin männyllä.

Siemenviljelyksillä tuotetut jalostetut siemenet ovat suuria ja tasalaatuisia ja niillä on hyvä itävyys sekä nopea alkukehitys. Taimitarhoilla tällaisilla siemenillä saadaan tasakokoisia ja hyvälaatuisia taimia sekä erinomainen taimisaanto.

SP TaimetKuusen jalostetut siemenet tuotetaan toistaiseksi valtaosin ensimmäisen polven siemenviljelyksillä, joita Tapiolla on tuotannossa noin 70 hehtaaria. Jalostushyödyltään vielä parempia, uuden sukupolven kuusen siemenviljelyksiä Tapiolla on noin 90 hehtaaria. Lisäksi Tapiolla on kaksi nuorta siementaimisiemenviljelystä. Taavetin uuden sukupolven kuusen siemenviljelykseltä saatiin jo ensimmäinen, tosin pieni, sato. Lähivuosina kuusen uuden sukupolven siemenviljelysten sadot kasvavat nopeasti ja tällä hetkellä vaivaava kuusen jalostetun siemenen pula hellittää.