Etusivu » Terveyttä luonnosta – metsästä hoivaa ja voimaa!

Terveyttä luonnosta – metsästä hoivaa ja voimaa!

Kohderyhmät: Kuntien ja järjestöjen sosiaali- ja terveydenhuollon, kasvatusalan, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ja kaupunkiympäristön asiantuntijat, suunnittelijat ja koordinaattorit sekä esimiehet

Tavoite: Tilaisuudessa perehdytään siihen, miten luonto tuottaa terveyttä ja hyvinvointia. Saat työkaluja, joilla voit hyödyntää luontoa hyvinvointi-, kasvatus-, terveydenhuolto- ja kaupunkiympäristöpalveluissa.

Paikka: Koljonvirran kartano, Ylemmäisentie 6, Iisalmi
Ajankohta: 31.10.2019 klo 9.00 – 14.45

OHJELMA

klo 9.00 Kahvit

klo 9.30 Tervetuloa. Metsäasiantuntija, MMM, MH, Airi Matila, Tapio Oy.

klo 9.45 Luonnosta terveyttä ja mielenterveyttä – hyviä käytäntöjä, kokemuksia ja tuloksia. ft (Yamk), Amo, Green Care asiantuntija, Teemu Peuraniemi. Vihreä hyvinvointi Oy.

klo 10.15 Miten hyödyntää luonnon hyvinvointivaikutuksia urbaanissa luontoympäristössä? Yhdyskuntasuunnittelun dosentti, Emilia Rönkkö. Oulun yliopisto.

klo 10.45 Ulkoillen ohjattuja luontokokemuksia ja konkreettisia hyvinvointia edistäviä käytäntöjä. Eläintenhoidon opettaja, Outi Jäntti. Ylä-Savon ammatti-opisto.

klo 11.45 Lounas (omakustanteinen)

klo 12.45 Luontoavusteisten menetelmien hyödyntäminen hoiva- ja kasvatustyössä sisätiloissa. TtM, lehtori, Susanne Hämäläinen. Savonia ammattikorkeakoulu.

klo 13.15 Terveysmetsä kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Kliininen asiantuntijafysioterapeutti, Liisa Lumiaho. Meijän polku.

klo 14.00 Työpajaosuus – miten jalkautat luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia käytäntöön.

Kahvit työpajan lomassa

15.45 Turvallista kotimatkaa!

Ilmoittautuminen 20.10.2019 mennessä osoitteessa:
https://my.surveypal.com/Terveyttaluonnostametsastahoivaajavoimaa31.10.2019

Varaathan säähän ja ulkoiluun sopivan vaatetuksen (ohjelmassa ulkoilu-osuus).

Järjestäjinä: Tapio Oy ja PSSHP HYTE-tiimi

Tilaisuus on maksuton. Lounas on omakustanteinen.

Lisätietoja: Hyvinvointikoordinaattori Säde Rytkönen, PSSHP hyvinvointikoordinaattori, sade.rytkonen@kuopio.fi p. 0447182462
Tilaisuus on osa Tapion Kansanterveyttä metsästä -hanketta https://tapio.fi/parempaa-kansanterveytta-metsaymparistojen-avulla/