Paikkatietoaineistot

Meiltä saat kattavan valikoiman sekä Tapio Karttakeskuksen omaan että avoimeen dataan perustuvia paikkatietoaineistoja. Tuotamme ja ylläpidämme useita vektoriaineistoja ja taustakarttasarjoja, jotka ovat saatavina eri projektioissa ja tiedostomuodoissa.

Vektori- ja rasteriaineistot

Vektoriaineistoina ovat saatavilla hallintorajat, postinumeroalueet, Suomen Tiestö -aineisto ja osoitepisteet. Välitystuotteina tarjoamme muiden muassa Maanmittauslaitoksen kiinteistöraja-aineiston ja Tilastokeskuksen ruututietokannan.

Rasterikarttasarjoissa on saatavilla mm. koko Suomen kattava georeferoitu kuvamuotoinen aineisto useissa eri mittakaavoissa. Aineisto toimii taustakartta-aineistona erilaisissa karttapalveluissa ja sitä voidaan käyttää asiakkaan omien tietojen tai esimerkiksi Suomen Tiestö -aineiston taustalla. Karttakeskuksen Suomen Tiestö -aineisto on laadukas koko Suomen kattava tiestöaineisto, jota voidaan käyttää esim. reititykseen ja kohteiden geokoodaamiseen. Rasterikarttasarjoista on saatavilla useampi värivaihtoehto eri tarkoituksiin.

Tarjoamme myös vektorikarttapakettia, joka on koottu eri aineistoista. Pakettiin sisältyvät rakennukset, kadut ja tiet sis. nimet sekä osoitenumerot, paikannimet, taajamat, vesistöt ja paljon muuta, kaikki visualisoituna käyttövalmiiksi työtilaksi yleisimpiin GIS-järjestelmiin.

Aineistojen muodot ja toimitus

Aineistot on saatavilla lähtökohtaisesti ESRI-shapeina ja MapInfo-tiedostoina ETRS- ja YKJ-koordinaatistoissa. Teemme myös asiakkaan toiveen mukaisia formaatti- ja koordinaattimuunnoksia.

Toimitamme aineistojamme tiedostotoimituksina aineistovälityspalvelimen kautta. Aineiston asentaminen suoraan asiakkaan järjestelmiin onnistuu tarvittaessa.

Lue lisää paikkatietoprojekteista

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

  • Janne Kostamo
  • Palvelualueen johtaja, kartat, kirjat, paikkatieto
  • janne.kostamo(at) karttakeskus.fi
  • +358 29 432 6005