Metsä terveyden lähteenä

Luonnossa liikkuminen vahvistaa fyysistä, pyykkistä ja sosiaalista terveyttämme. Ulkona saamme vahvistusta immuunitasapainolle ja aistimme toimivat tarkemmin. Luonnon terveyshyötyjen tulisikin sisältyä meidän jokaisen arkeen ja se mahdollisuudet tulisi huomioida myös yrityksissä ja julkisella sektorilla.

Tapio on suunnitellut maaseutumatkailuyrittäjille hyvinvointipolkukonseptin. Polkujen varrella on pysähdyspaikkoja tauluineen, joissa on vinkkejä siitä, miten huolet unohtuvat metsässä. Jotkut saavat metsän hyvinvointivaikutuksista eniten irti, kun menevät sinne yksin, toiset taas tykkäävät seurasta.

Hyvinvointipolku on helppoa suunnitella myös henkilökohtaiseen, omaan käyttöön. Voit toteuttaa itsellesi oman hyvinvointipolun kunnan valmiille, hoidetulle retkeilyreitille. Tai voit toteuttaa omaan metsään kesämökille. Kehitämme kuntien kanssa metsien saavutettavuutta terveyden edistämisessä. Luonnon hyvinvointivaikutuksille on laajenevaa kysyntää kuntien hyvinvointi-, kasvatus-, terveydenhuolto- ja viherpalveluissa.

Tutustu töihimme

Kansanterveyttä metsästä

Hankkeessa innostamme kuntia hyödyntämään metsien terveysvaikutuksia ja laadimme suositukset terveyttä edistävien metsien hoidolle.

Metso hyvinvointipolku-konsepti

Tapion ja Suomen metsäkeskuksen hankkeessa on kehitetty luonnon hyvinvointivaikutuksia hyödyntäviä METSO-hyvinvointipolkuja. Polut on tehty yhteistyössä paikallisten maanomistajien ja yrittäjien kanssa.

Ota yhteyttä

  • Airi Matila
  • Metsäasiantuntija
  • airi.matila(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6041