Metsäalalle tarvitaan vuosittain jopa tuhat uutta työntekijää mm. eläköitymisten takia. Tilannetta on helpottanut ulkomainen kausityövoima, mutta ammattitaitoisten työntekijöiden saatavuus tulevaisuudessa edellyttää ennakointia ja toimenpiteitä niin valtiovallalta kuin metsäalan toimijoilta.
Pölyttäjien elinolosuhteita tukevat toimenpiteet ovat pitkään olleen vähän tuntemattomampia isommalle yleisölle. Yli 26 miljoonaa hehtaaria metsätalousmaata Suomessa tarjoaa paljon potentiaalia ja mahdollisuuden vaikuttavalle pölyttäjien huomioimiselle.
Turvetuotannon päättyessä ja alueen siirtyessä aurinkoenergian tuotantoon varmistetaan riittävä vesienhallinta ja laadukas vesiensuojelu. Millainen on toimiva ratkaisu aurinkoenergian tuottajan moninaisiin tarpeisiin?
Sosiaalinen vastuullisuus on noussut metsäalalla vahvasti esiin, eikä syyttä. Metsäntuntijat-podcastissa keskustellaan siitä, mitä sosiaalinen vastuullisuus tarkoittaa metsäkone- ja metsänhoitoyritysten arjessa ja miten siinä voidaan onnistua.
Teemu Huikuri keskittyy työssään erityisesti talousmetsien luonnonhoidon käytäntöjen kehittämiseen sekä metsäammattilaisten kouluttamiseen eri puolilla Suomea.
Hiiliviisas metsäomaisuuden hoito perustuu ymmärrykseen, ei oletuksiin. Millaista tietoa ja asiantuntijatukea on saatavilla, kun tehdään päätöksiä laajoista maa-alueista, metsänhoidosta tai ennallistamisesta?
Haluatko ymmärtää metsien talouskäytön merkitystä paikallisella ja valtakunnan tasolla? Tule mukaan webinaariin, jossa esittelemme uuden Rahaa ja työtä metsistä -verkkopalvelun.
Metsäalan luonnonhoidon opetusta uudistetaan, jotta opiskelijoilla on entistä paremmat valmiudet huomioida monimuotoisuus ja vesiensuojelu metsätalouden käytännöissä.