Sotkamon kunnan toteuttama Kainuun moottorikelkkareitit kuntoon -hanke edellytti laajojen ja monipuolisten moottorikelkkareittien päivitystä ja ylläpitoa. Hankkeen tavoitteena oli kunnostaa Kainuun moottorikelkkauria ja tarjota selkeitä ja helposti käytettäviä reittikarttoja eri alustoille, jotta paikalliset asukkaat ja matkailijat voisivat nauttia alueen upeista kelkkareiteistä turvallisesti ja vaivattomasti.

Kamore kelkkareitit Android-puhelimessa

Toteutimme Tapio Karttakeskuksessa asiakkaan tarpeita vastaavia monipuolisia reittikarttoja neljälle eri käyttöalustalle: tulostettavia maastoreittikarttoja, mobiilikäyttöön soveltuvia karttoja Avenza-sovellukseen, tietokoneella selailtavia reittikarttoja ArcGIS-alustalla sekä reittipäivityksiä OpenStreetMap-palveluun.

Monialustainen lähestymistapa mahdollisti reittitietojen saavutettavuuden eri käyttäjäryhmille, ja vuosittaiset päivitykset varmistavat tietojen ajantasaisuuden.

Käyttäjäystävälliset ja helposti saavutettavat kartat ovat parantaneet alueen kelkkailukokemusta sekä edistäneet turvallisuutta. Hankkeen myötä Kainuu on vahvistanut asemaansa houkuttelevana matkailukohteena ja tarjonnut arvokkaan resurssin niin paikallisille moottorikelkkailijoille kuin vierailijoillekin.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

Tapio Karttakeskus tarjoaa monipuolisinta ja yksilöllisintä kartta-, paikka- ja metsätietoa. Ammattilaisille, asiantuntijoille ja luonnossa liikkujille. Juuri siinä muodossa kuin tarvitaan. Tutustu myös muihin tarjoamiimme palveluihin kunnille ja kaupungeille.

  • Janne Kostamo
  • Asiakkuusjohtaja
  • janne.kostamo(at) karttakeskus.fi
  • +358 29 432 6005