Webinaari: Tutkitun tiedon hyödyntäminen metsänhoidon suosituksissa 19.11.2024
22.10.2024
Miten tutkimustieto muuttuu näkyväksi toiminnaksi metsässä ja mitä sitä ennen pitää tapahtua? Entä miten metsänhoidon suositukset voivat moninkertaistaa tutkimustulosten vaikuttavuuden? Tervetuloa 19.11. järjestettävään webinaariin, jossa pureudumme siihen, miten metsänhoidon suositukset toimivat tutkimustulosten hyödyntämisessä ilmastokysymyksissä, luonnon monimuotoisuudessa ja taloudessa.
Metsäalan ajankohtaiset haasteet, kuten ilmastonmuutos ja biodiversiteettikriisi, vaativat tutkimukseen perustuvia ratkaisua. Tarve uudelle tutkimukselle nykyisen metsien käytön vaikutuksista niin ilmastoon, luonnon monimuotoisuuteen kuin kansantalouteenkin kasvaa. Metsänhoidon suositukset voivat toimia sekä tutkimusasetelman määrittämisessä sekä tutkimustiedon jalkauttajina kentälle.
Tutkimusasetelman määrittämisessä metsänhoidon suositukset antavat totuuden mukaiset määritteet niin istutus- ja harvennustiheyksille sekä -ajoituksille kuin myös luonnonhoidon toimenpiteille. Tämä mahdollistaa tutkimuksen skaalautuvuuden koskemaan laajempia alueita. Tutkimustiedon jalkauttajana metsänhoidon suositukset toimivat moninkertaistajina, sillä metsänhoidon opetus ja koulutus sekä käytännön toimet pohjautuvat suosituksiin. Esimerkkinä on Hiilestä Kiinni -hankkeiden tulosten jalkautumisesta käytäntöön metsänhoidon suositusten kautta.
Tervetuloa kuuntelemaan, miten metsänhoidon suosituksilla voidaan lisätä luonnonvaratutkimuksen vaikuttavuutta!
Aika: 19.11.2024 klo 9 – 10.30
Paikka: Teams
Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä viimeistään 17.11. Lähetämme Teams-linkin sähköpostitse kaikille ilmoittautuneille.
Webinaarin ohjelma
Klo 9.00 Webinaarin avaus
- palvelualueen päällikkö & metsänhoidon suositusten koordinaattori Kalle Vanhatalo, Tapio
Miten varmistetaan, että metsänhoidon suositukset pohjautuvat tutkimukseen?
- metsien käytön asiantuntija Laura Nikinmaa, Tapio
Metsänhoidon suositusten hyödyntäminen tutkimusasetelman laadinnassa ja tulosten jalkautuksessa
- johtava tutkija Saija Huuskonen, Luonnonvarakeskus
Case SuoHiTu: Hiilestä Kiinni -hankkeen tulosten vieminen suosituksiin
- tutkija Päivi Väänänen, Luonnonvarakeskus
Opettajan kommentti: Miten oppilaitokset hyödyntävät metsänhoidon suosituksia tutkitun tiedon jalkautuksessa?
- lehtori Antti Sipilä, Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK
Klo 10.25 Webinaarin yhteenveto ja lopetus
www.metsanhoidonsuositukset.fi
Seuraa metsänhoidon suositusten viestintää Facebookissa ja Instagramissa.
Metsänhoidon suositukset esittelevät kestävän metsänhoidon vaihtoehtoja ja parhaita käytäntöjä. Suositukset perustuvat tutkimustietoon ja käytännön kokemuksesta saatuun osaamiseen. Palvelun sisältö on laadittu yhteistyössä metsä-, ympäristö- ja ilmastoalan tutkijoiden, asiantuntijoiden ja tiedon käyttäjien kanssa. Työtä koordinoi Tapio maa- ja metsätalousministeriön tilauksesta.