TAPIO ForestKIT -metsätietojärjestelmä kovassa kasvussa

6.2.2020

Metsäpalveluyrittäjät ja ammattimaiset metsänomistajat hallitsevat jo yli 2 miljoonaa metsähehtaaria TAPIO ForestKIT – metsätietojärjestelmällä. Metsäalan työtehtävien laajuus ja haasteet luovat kasvavia tarpeita digitaalisille työkaluille. ForestKIT- käyttäjäpäiville osallistui lähes sata metsäammattilaista. 

Tietokannassa yli 2 miljoonan metsähehtaarin tiedot

TAPIO ForestKIT -metsätietojärjestelmällä hallitaan metsävaroja sekä tuotetaan esimerkiksi monitavoitteisia metsäsuunnitelmia, leimikkosuunnitelmia ja metsätila-arvioita. Järjestelmässä on yli kahden miljoonan metsähehtaarin metsävaratiedot. Palvelun käyttäjinä ovat kunnat, yhteismetsät, suuret metsätilat ja metsäpalveluyritykset, järjestelmää käytetään tällä hetkellä yli 140 organisaatiossa.

Kasvava käyttäjäkunta kertoo siitä, että yhä useammat tarvitsevat tulevaisuudessa metsätietojärjestelmää. Enää ei riitä pelkkä järjestelmä, vaan asiakkaat vaativat palvelua. Olemme tavoitettavissa ja autamme päivittäisissä haasteissa, sanoo tuotevastaava Anssi Aalto Tapiosta.

Kunnat, kaupungit ja yhteismetsät ovat suurimpia asiakkaitamme. Kiinnostus tuntuu vain kasvavan. Asiakaskuntamme laajentuikin merkittävästi  viime vuonna, jatkaa Anssi Aalto.

Integraatio PiiMega® ForestPro -metsäjärjestelmään helpottaa puunkorjuuta

Vuonna 2019 käyttöönotettu rajapinta TAPIO ForestKIT ja PiiMega® ForestPro -metsäjärjestelmien välillä on saanut metsäteollisuuden asiakkailta hyvän vastaanoton. Rajapintaratkaisun avulla käyttäjät pystyvät hoitamaan kaikki työtehtävät asiantuntevasta metsäsuunnittelusta aina tehokkaaseen puunkorjuuseen ja logistiikkaan asti. PiiMegalla yhteistyöhön on lähdetty hyvillä mielin.

”Yhteistyö Tapion kanssa on sujunut erittäin hyvin. Rajapinta mahdollistaa metsäpuolen asiakkaille entistä helpomman ja monipuolisemman tavan toimia ja hallita kokonaisuuksia”, toteaa Veli-Pekka Hämäläinen PiiMega Oy:stä.

Käyttäjäpäivät kokosivat metsäammattilaiset yhteen Oulussa

Vuosittain järjestettävä ForestKIT-käyttäjäpäivät kokosi Ouluun lähes sata metsäammattilaista kuulemaan sovelluskehityksestä, vaihtamaan kokemuksia kollegojen kanssa sekä keskustelemaan metsäalan ajankohtaisista aiheista. Käyttäjän puheenvuoron tapahtumassa pitänyt Sallan yhteismetsän suunnittelija Antti Lumijärvi kertoi kokemuksistaan ensimmäisen käyttövuoden ajalta.

Suurilla kuviomäärillä järjestelmä kaipaa vielä kehitystä. Hallinnoimamme alue on yli 70 000 hehtaaria. Näin iso hehtaarimäärä haastaa järjestelmän toden teolla, kertoo Antti Lumijärvi.

Sallan yhteismetsällä on käytössä laajin mahdollinen sovelluskokoonpano. TAPIO toimittaa yhteismetsälle myös palvelun kestävästä hakkuusuunnitteesta. ”Järjestelmä taipui hyvin kasvukoealamittauksien hyödyntämiseen”, Lumijärvi jatkaa.

 

Mikko Lumperoinen Tapiosta
Antti Lumijärvi Sallan yhteismetsästä
  • Heidi Hintikka
  • Metsätietoasiantuntija
  • heidi.hintikka(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6026