Kirjat

Julkaisemme laadukkaita metsää, luontoa ja retkeilyä käsitteleviä tietokirjoja. Lisäksi valikoimassamme on matkailuun ja autoiluun liittyviä oppaita sekä kartastoja. Julkaisemme kotimaisten asiantuntijoiden teoksia ja käännöskirjallisuutta.

Uudet teoksemme julkaistaan painettujen kirjojen lisäksi myös e-kirjoina. Tutustu metsäkirjoihin Metsäkaupassa ja retkeilykirjoihin, kartastoihin ja muihin teoksiin Karttakaupassa.

Painetut ja e-kirjat ovat saatavilla myös jälleenmyyjiltämme, joista suurimmat ovat Suomalainen Kirjakauppa, Akateeminen Kirjakauppa, S-ryhmä ja Adlibris. E-kirjoja myy edellisten lisäksi Ellibs. Jälleenmyyjien verkkokaupoissa on usein laajempi valikoima kirjojamme kuin myymälöissä.

Otamme vastaan metsiin, muuhun luontoon tai luonnossa toimimiseen liittyviä käsikirjoituksia ja kirjaideoita.

Onko sinulla kirjaidea?

Haluaisitko kirjoittaa retkeilykirjan tai metsäaiheisen tietokirjan? Toivoisitko kirjaa jostain tietystä aiheesta? Emme kustanna muistelmia emmekä kaunokirjallista tekstiä. Metsäaiheisten tietokirjaideoiden osalta ota rohkeasti yhteyttä tuotepäällikkö Heli Virtaseen ja muista luontoaiheista ja retkeilykirjaideoista kustannuspäällikkö Aino Wuolijokeen.

Metsäkirjat

Tapio kustantaa metsäalan ammattikirjallisuutta ja muuta metsiin liittyvää tietokirjallisuutta.

Tunnetuimmat teoksemme ovat perinteikäs Tapion taskukirja ja oppikirjana paljon käytetty Metsäkoulu. Maastotaulukot on saatavilla sekä painettuna, säänkestävänä kirjana että älypuhelimessa toimivana sovelluksena.

Tutustu koko kirjavalikoimaamme osoitteessa Metsäkauppa.fi

Tapio kustantaa metsäalan ammattikirjallisuutta ja muuta metsiin liittyvä tietokirjallisuutta.

Retkeily- ja luontokirjat

Valikoimassamme on monenlaisia luontoa ja luonnossa liikkumista käsitteleviä kirjoja, joissa kartoilla on usein merkittävä rooli. Retkeilyn ja eränkäynnin lisäksi teoksissamme paneudutaan esimerkiksi luonnon hyvinvointivaikutuksiin, luonnon tarkkailuun sekä erilaisiin harrasteisiin, kuten kalastukseen, uintiin ja metsästykseen.

Monet teoksistamme julkaistaan sekä painettuna että digitaalisena. Tutustu Karttakaupan kirjoihin

Muut tietokirjat

Tapio Karttakeskus julkaisee paljon teoksia, joissa tietoa havainnollistetaan karttojen avulla. Matkailuoppaamme esittelevät niin Suomea kuin toisinaan muuta Eurooppaakin, tutustuttavat pienempiin matkailureitteihin tai alueisiin tai kokoavat matkailutietoa esimerkiksi pyöräilijöille tai motoristeille.

Laadukkaat kartastomme auttavat hahmottamaan maailmaa karttojen avulla. Maailmankartastojemme kartat on valmistettu Suomessa ja suunniteltu suomalaisesta näkökulmasta niin, että Suomi ja sen lähialueet esitetään muuta maailmaa tarkemmin.

Historian tietokirjamme käsittelevät Suomen historian eri vaiheita. Olemme julkaisseet myös lukuisia näköispainoksia vanhoista kartoista ja kartastoista. Tutustu kartastoihin Karttakaupassa

 

Ajankohtaista

Tiedotteet 29.6.2023

Metsät ja ilmastonmuutos -tietokirja tarjoaa oivalluksia kaikille hiilensidonnasta ja ympäristökysymyksistä kiinnostuneille

Tapion uutuuskirja Metsät ja ilmastonmuutos on katsaus äärimmäisen ajankohtaiseen aiheeseen: se kertoo, mitä ilmastonmuutos tekee Suomen metsille ja miten metsissä kannattaisi varautua tulevaan.

Tiedotteet 28.6.2023

Pohjois-Norjan upeat kansallispuistot avautuvat uuden retkeilyoppaan sivuilla

Uusi elämysseikkailujen retkeilyopas kokoaa monipuolisen valikoiman elämyksellisiä matkailukohteita.

Tiedotteet 2.5.2023

Kotimaan luontomatkailutarjonnassa yllättäviä helmiä ja upeita majoituselämyksiä

Uusi elämysseikkailujen retkeilyopas kokoaa monipuolisen valikoiman elämyksellisiä matkailukohteita.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

 • Aino Wuolijoki
 • Kustannuspäällikkö
 • aino.wuolijoki(at) karttakeskus.fi
 • +358 29 432 6060
 • Janne Kostamo
 • Asiakkuusjohtaja
 • janne.kostamo(at) karttakeskus.fi
 • +358 29 432 6005
 • Heli Virtanen
 • Tuotepäällikkö
 • heli.virtanen(at) karttakeskus.fi
 • +358 29 432 6059