Kirjat

Julkaisemme laadukkaita metsää, luontoa ja retkeilyä käsitteleviä tietokirjoja. Lisäksi valikoimassamme on matkailuun ja autoiluun liittyviä oppaita sekä kartastoja. Julkaisemme kotimaisten asiantuntijoiden teoksia ja käännöskirjallisuutta.

Uudet teoksemme julkaistaan painettujen kirjojen lisäksi myös e-kirjoina. Tutustu metsäkirjoihin Metsäkaupassa ja retkeilykirjoihin, kartastoihin ja muihin teoksiin Karttakaupassa.

Otamme vastaan metsiin, muuhun luontoon tai luonnossa toimimiseen liittyviä käsikirjoituksia ja kirjaideoita.

Metsäkirjat

Tapio kustantaa metsäalan ammattikirjallisuutta ja muuta metsiin liittyvää tietokirjallisuutta.

Tunnetuimmat teoksemme ovat perinteikäs Tapion taskukirja ja oppikirjana paljon käytetty Metsäkoulu. Maastotaulukot on saatavilla sekä painettuna, säänkestävänä kirjana että älypuhelimessa toimivana sovelluksena.

Retkeily- ja luontokirjat

Valikoimassamme on monenlaisia luontoa ja luonnossa liikkumista käsitteleviä kirjoja, joissa kartoilla on usein merkittävä rooli. Retkeilyn ja eränkäynnin lisäksi teoksissamme paneudutaan esimerkiksi luonnon hyvinvointivaikutuksiin, luonnon tarkkailuun sekä erilaisiin harrasteisiin, kuten kalastukseen, uintiin ja metsästykseen.

Muut tietokirjat

Tapio Karttakeskus julkaisee paljon teoksia, joissa tietoa havainnollistetaan karttojen avulla. Matkailuoppaamme esittelevät niin Suomea kuin toisinaan muuta Eurooppaakin, tutustuttavat pienempiin matkailureitteihin tai alueisiin tai kokoavat matkailutietoa esimerkiksi pyöräilijöille tai motoristeille.

Laadukkaat kartastomme auttavat hahmottamaan maailmaa karttojen avulla. Maailmankartastojemme kartat on valmistettu Suomessa ja suunniteltu suomalaisesta näkökulmasta niin, että Suomi ja sen lähialueet esitetään muuta maailmaa tarkemmin.

Historian tietokirjamme käsittelevät Suomen historian eri vaiheita. Olemme julkaisseet myös lukuisia näköispainoksia vanhoista kartoista ja kartastoista. Tutustu kartastoihin Karttakaupassa

Onko sinulla kirjaidea?

Haluaisitko kirjoittaa retkeilykirjan tai metsäaiheisen tietokirjan? Toivoisitko kirjaa jostain tietystä aiheesta? Emme kustanna muistelmia emmekä kaunokirjallista tekstiä. Metsäaiheisten tietokirjaideoiden osalta ota rohkeasti yhteyttä tuotepäällikkö Heli Virtaseen ja muista luontoaiheista ja retkeilykirjaideoista kustannuspäällikkö Aino Wuolijokeen.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

 • Aino Wuolijoki
 • Kustannuspäällikkö
 • aino.wuolijoki(at) karttakeskus.fi
 • +358 29 432 6060
 • Janne Kostamo
 • Asiakkuusjohtaja
 • janne.kostamo(at) karttakeskus.fi
 • +358 29 432 6005
 • Heli Virtanen
 • Tuotepäällikkö
 • heli.virtanen(at) karttakeskus.fi
 • +358 29 432 6059

Ajankohtaista

Tiedotteet 20.5.2024

Miten pienten lasten kanssa pärjää vaelluksilla? Susanna Ylisen positiivinen retkeilykirja kannustaa lapsiperheretkeilyyn

Lapsiperheen retkioppaassa käsitellään erilaiset retket, vuodenajat, eri-ikäiset lapset, retkille valmistautuminen, varusteet, turvallisuus, hygienia sekä ruoka ja juoma retkillä.

Tiedotteet 16.5.2024

Uusi retkeilykirja Suomenlahden melontaretkikohteista sisältää vaikuttavan kuvituksen ja kokeneen merimelojan kohdevinkit

Suomenlahden melontaretkiopas kattaa yli 120 kohdetta Virolahdelta Bengtskäriin saakka. Sisä- ja ulkosaaristossa sijaitsevat retkikohteet ovat melojan saavutettavissa, mutta soveltuvat hyvin myös veneilijöille ja muille saaristossa liikkuville.

Tiedotteet 8.2.2024

Pyörämatkailu on hidasta matkailua parhaimmillaan – uusi opas esittelee 14 reittiä Suomesta

Uusi opaskirja esittelee 14 pyöräilyreittiä Suomesta ja 900 kohdetta reittien varsilta.