Eero Mikkola on nimitetty Tapion asiakkuusjohtajaksi

24.1.2024

Maatalous- ja metsätieteiden maisteri, metsänhoitaja Eero Mikkola on nimitetty Tapio Oy:n asiakkuusjohtajaksi 22.1.2024 alkaen.

Eero on metsänomistaja, ja hän harrastaa mm. painonnostoa ja jääkiekkoa.

Mikkola siirtyy Tapioon Luonnonvarakeskus Lukesta, missä hän on tehnyt yli 30-vuotisen työuran. Väliin mahtuu kokemusta kansainvälisistä tehtävistä, mm. Euroopan komission ja IUFRO:n palveluksessa.

Koko työuransa ajan Mikkola on ollut mukana asiakaskyselyiden, sidosryhmähaastatteluiden ja palvelujen kehitystyössä ja toteuttamisessa sekä metsäalan tiedon, palvelujen ja ratkaisujen käytäntöön viemisessä.

Eurostatin kansallisena asiantuntijana hän vastasi Euroopan metsätilastotoiminnasta. Myöhemmin IUFRO:ssa Mikkola toimi maailmanlaajuisen metsäinformaatiopalvelun (Global Forest Information Service, GFIS) koordinaattorina.

Viimeiset vuodet Mikkola on toiminut Lukessa asiakaspäällikkönä, ja tuottanut metsäntutkimukseen perustuvia ratkaisuja ja palveluita asiakkaille yhdessä tutkijoiden kanssa. Asiakaspäällikkönä hän vastasi useiden Public Private Partnership (PPP) -projektien valmistelusta. Näistä suurimpana Luken ja tuulivoimayhtiöiden yhteinen hanke, jossa selvitetään tuulivoiman vaikutuksia metsän eläimiin.

Mikkola tulee Tapioon kehittämään myyntiä ja erityisesti Tapion PPP-hankekonseptia.

”Isommalla porukalla yhdessä Tapion huippuasiantuntijoiden ja yhteistyökumppanien kanssa saamme aikaan enemmän! PPP-hankkeiden hienous piilee siinä, että toteutamme yhteistyössä laajempia hankekokonaisuuksia, joista hyötyvät niin hankekumppanit kuin koko toimiala”, sanoo Mikkola.

Lisätietoja

Asiakkuusjohtaja Eero Mikkola, p. +358 29 432 6001
Liiketoimintajohtaja Olli Äijälä, p. +358 29 432 6074