Metsätyömiesten työstä kirja, näyttely ja radiodokumentti

24.4.2020

Suomen Metsämuseo Luston, Tapion ja Ylen yhteinen Miehen työ -kokonaisuus on julkaistu. Siihen kuuluvat näyttely ja verkkonäyttely Miehen työ – Suomi taitekohdassa 1970, kirja, radiodokumentti ja 8.9.2020 Helsingissä järjestettävä seminaari.

Metsätyömiesten sukupolvi 1970-luvun alussa oli monella tapaa viimeinen lajissaan. Suomalainen yhteiskunta kaupungistui ja modernisoitui nopeasti. Metsätyömiesten työllä luotiin osaltaan suomalaista hyvinvointia, mutta millainen oli raskaan työn raatajien oma elintaso 50 vuotta sitten?

 

Metsäkustannuksen kustantama puhutteleva Miehen työ valokuvakirja esittelee 1960- ja 1970-luvun metsätyömiehiä kotona, työssä ja metsäkämpillä. Teoksen valokuvat ovat ottaneet Erkki Heikinheimo ja Aarne Reunala osana presidentti Kekkosen liikkeelle sysäämää metsätyömiesten elinolosuhteiden tutkimusta.

Miehen työ -kirjassa palataan näiden viiden vuosikymmenen takaisten kuvien kautta metsätyömiesten kokemuksiin, odotuksiin ja oloihin. Samalla luodaan silmäys metsätyön ja metsätyöntekijöiden kokemiin muutoksiin 1970-luvulta nykypäivään.

Miehen työ -näyttely ja -verkkonäyttely

Näyttely on esillä Lustossa museon avautumisesta alkaen 28.3.2021 asti.
Verkkonäyttelyyn pääsee täältä: www.lusto.fi/miehentyo

Metsien miehet -radiodokumentti

YLE Radio 1 torstai 23.4. klo 22.05, ohjelma julkaistaan myös Yle Areenassa.

Miehen työ -kirja

Tutustu Miehen työ -kirjaan Metsäkirjakaupassa

  • Juha Ruuska
  • Kasvuliiketoiminnan kehittämispäällikkö
  • juha.ruuska(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6070