Vahvistusta metsäntuntijoihin: Piia Launiainen, Iiris Ylinen ja Nuutti Kiljunen aloittivat Tapiossa toukokuussa

3.6.2024

Piia Launiainen asiantuntijaksi Luontotiimiin

Piia Launiainen

Piia Launiainen on juuri aloittanut Tapion Luontotiimissä, keskittyen monimuotoisuuden turvaamiseen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen. Hän suorittaa parhaillaan ympäristöalan erikoisammattitutkintoa Resurssiviisauden ja ilmastonmuutoksen osaaja -kokonaisuudessa Suomen ympäristöopisto Syklissä. Myös Piian tehtävät Tapiossa liittyvät opintoihin.

Helsingin yliopistosta maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi valmistunut Piia on koulutukseltaan myös erä- ja luonto-opas. Ennen Tapiolle tuloaan hän työskenteli Martti Ahtisaaren perustamassa CMI:ssä, joka tekee konfliktinratkaisutyötä.

”Olen kiinnostunut kestävistä ja uudistavista toimintatavoista monimuotoisuuden turvaamisessa ja ilmastonmuutoksen torjumisessa. Ilokseni olen päässyt juuri Tapion Luontotiimiin näiden teemojen pariin”, Piia kertoo.

Piian vapaa-aika kuluu hiihtoharrastuksen ja lintujen elon seuraamisen parissa, mikä tuo mukavaa vastapainoa työlle.

Iiris Ylinen Metsälehden kesätoimittajaksi

Iiris Ylinen

Iiris Ylinen aloitti toukokuun alussa Metsälehden kesätoimittajana. Helsingin yliopistossa metsätieteitä opiskeleva Iiris on opintojensa neljännellä vuodella ja aktiivisesti mukana Metsäylioppilaat ry:n opiskelijajärjestölehdissä Forstihuudossa ja sen erikoisnumerossa Metsäylioppilaassa. Järjestölehdissä mukana oleminen on opettanut Iirikselle paljon lehden tekoprosessista.

Metsälehden kesätoimittajana Iiris tulee kirjoittamaan artikkeleita sekä lehteen että verkkoon, ja ylläpitämään lehden sosiaalisen median kanavia. Hän odottaa innolla tulevaa kesää ja kaikkea uutta, mitä pääsee oppimaan.

”Nautin kirjoittamisesta ja olen ”ihmis-ihminen”, joten haastattelujuttua tehdessäni olen elementissäni. Vapaa-ajalla harrastan paljon liikuntaa luonnossa. Luen myös paljon ja tykkään leipoa”, Iiris sanoo.

Nuutti Kiljunen aloittaa metsänhoidon asiantuntijana

Nuutti Kiljunen

MMT, metsänhoitaja Nuutti Kiljunen on aloittanut Tapiossa metsänhoidon asiantuntijana. Nuutilla on monipuolinen ura takanaan, sisältäen työskentelyä Suomen metsäkeskuksessa, Metsähallituksessa ja Brysselissä Euroopan valtionmetsäyhdistyksessä Eustaforissa, Metsäntutkimuslaitoksessa ja Joensuun yliopistossa. Nuutin syvällinen tuntemus metsätalouden toimintaympäristöstä ja hänen monipuolinen kokemuksensa ovat arvokas lisä Tapion Metsätalous ja metsänhoito -tiimiin.

”Tapiossa yrityksen toimintamalli on kiinnostavalla ja motivoivalla tavalla uusi kokemus. Odotan pääseväni hyödyntämään kertynyttä osaamistani oppimalla samalla paljon uutta”, Nuutti kertoo.

Vapaa-ajallaan Nuutti kyyditsee omia ja naapurin lapsia uinti- ja futistreeneihin sekä harrastaa itse uintia. Hän nauttii myös kitaravahvistimien nikkaroinnista ja metsänhoitotöistä, jotka tarjoavat konkreettista tekemistä ja näkyviä tuloksia.

Lisätietoja

 • Piia Launiainen
 • Asiantuntija
 • piia.launiainen(at)tapio.fi
 • +358 29 432 6018
 • Iiris Ylinen
 • Kesätoimittaja
 • iiris.ylinen(at)metsalehti.fi
 • +358 29 432 6013
 • Nuutti Kiljunen
 • Metsänhoidon asiantuntija
 • nuutti.kiljunen(at)tapio.fi
 • +358 29 432 6012