Sosiaalinen vastuullisuus on noussut metsäalalla vahvasti esiin, eikä syyttä. Metsäntuntijat-podcastissa keskustellaan siitä, mitä sosiaalinen vastuullisuus tarkoittaa metsäkone- ja metsänhoitoyritysten arjessa ja miten siinä voidaan onnistua.
Teemu Huikuri keskittyy työssään erityisesti talousmetsien luonnonhoidon käytäntöjen kehittämiseen sekä metsäammattilaisten kouluttamiseen eri puolilla Suomea.
Hiiliviisas metsäomaisuuden hoito perustuu ymmärrykseen, ei oletuksiin. Millaista tietoa ja asiantuntijatukea on saatavilla, kun tehdään päätöksiä laajoista maa-alueista, metsänhoidosta tai ennallistamisesta?
Metsäalan luonnonhoidon opetusta uudistetaan, jotta opiskelijoilla on entistä paremmat valmiudet huomioida monimuotoisuus ja vesiensuojelu metsätalouden käytännöissä.
Tapio-konsernin vastuullisuusraportti 2024 esittelee keskeiset taloudelliset tunnusluvut ja vastuullisuustavoitteet sekä kuvaa esimerkkien kautta monipuolista vastuullisuustyötämme kuluneena vuonna.
Metsäkoneenkuljettajien koulutukseen sisältyy työssäoppimisjaksoja, joiden aikana opitaan ammatillisen kehityksen kannalta tärkeitä taitoja. Samalla työnantajat varmistavat, että metsätöihin riittää osaavia tekijöitä. Yrittäjien, opettajien ja opiskelijoiden tueksi on laadittu tarkistuslista, josta selviää kunkin vastuut ja työmaalla kehitettävät taidot.
Vastuulliset toimintatavat näkyvät yhä vahvemmin myös puunkorjuualalla. Metsäntuntijat-podcastissa keskustellaan siitä, miten vastuullisuus kytkeytyy puunkorjuun arkeen – ja miksi se on koko alan tulevaisuuden kysymys.