Pölyttäjäparatiisi Pilppa -hankkeessa luonnon tilaa parannetaan yhteisvoimin. Hanke on oiva esimerkki siitä, miten paikallisten toimijoiden yhteen saattaminen hyödyttää sekä luontoa että paikallisia toimijoita ja asukkaita.
Kuopion Pilpan perinnebiotooppien hoitotyöt saatiin valmiiksi lokakuussa. Elinympäristöjen hoidossa pitää monesti huomioida monet eri tavoitteet ja lajiryhmät, mutta tarkka suunnittelu palkitsee.
Paikkatietoanalyysin ja metsälaskennan yhdistelmällä voidaan kuvata korkean kirjanpainajatuhotuhoriskin metsät kartalla sekä arvioida mahdollisten tuhojen vaikutusta puuston määriin, kasvuun ja hakkuutarpeisiin.
Pilpan perinneympäristön hoito turvaa Pohjois-Savon luonnon monimuotoisuutta ja säilyttää palasen Kuopiolle arvokasta kulttuurihistoriaa. Monipuoliset viheralueet lisäävät kuntalaisten hyvinvointia ja tarjoavat elämyksellisiä luontokokemuksia kaikille.
Kevään edetessä ja kasvukauden alkaessa Tapion siemenviljelyksillä aloitetaan työt uuden siemensadon tuottamiseksi. Tärkeä osa tätä työtä on seurata kukinnan käynnistymistä ja sen etenemistä, sillä onnistunut kukinta ja pölytys ovat siemensadon muodostumisen kannalta se kaikkein tärkein hetki.
Tapion kestävyysasiantuntija Sara Turunen sai kunnian osallistua metsäluonnon monimuotoisuutta käsittelevään työpajaan nuorten ilmastohuippukokouksessa.
Tapion harjoittelija Pia Lehmusvuori testasi uutta laho- ja lehtipuiden neuvontamateriaalia metsänomistajien neuvontaan. Lue Pian havaintoja ja kehittämisideoita haastatteluissa esiin tulleista asioista!