Webinaari 30.9.: Metsänhoidon suositusten pyöreä pöytä – mistä on kyse ja kuinka siihen voi liittyä?

13.9.2021

Metsänomistaja tai alan ammattilainen, kiinnostaisiko sinua osallistua pyöreän pöydän toimintaan, jossa kehitetään metsänhoidon suosituksia käytännön näkökulmasta? Tutustu asiaan webinaarissa 30.9. – puhumassa mm. metsänomistaja ja metsuri Roope Tonteri. 

Ilmoittaudu pyöreän pöydän jäseneksi

Toiminnan esittely ja ilmoittautumislinkki löytyvät sivulta www.tapio.fi/pyoreapoyta

Webinaarin ohjelma, torstai 30.9.2021 klo 12 – 13.30

12.00 Avaussanat, metsänhoidon suositusten johtoryhmän puheenjohtaja, Anne Ilola, Tapio

Diat

12.10 Keynote-puheenvuoro: Ilon ja ihmetyksen aiheet oman metsäni hoidossa, metsänomistaja ja metsuri Roope Tonteri

12.25 Metsänhoidon suositukset – mitä ne ovat ja miten niitä kehitetään, metsänhoidon suositusten koordinaattori Kalle Vanhatalo, Tapio

Diat

12.40 Metsänhoidon suositusten merkitys tulevien ammattilaisten koulutuksessa, koulutuspäällikkö Antti Sipilä, Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Diat

12.50 Millaista pyöreän pöydän yhteisöä haluamme rakentaa?, markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija Tarja Ollas, Tapio

Diat

13.00 Kokemuksia Lapin pyöreän pöydän keskusteluista, Meri-Lapin etämetsänomistajat ry:n puheenjohtaja Tytti Ahoranta

13.05 Esimerkki pyöreän pöydän toiminnasta, Kalle Vanhatalo esittelee kysymyksen, tilaisuuden osallistujat kirjoittavat vastauksensa

Vastaukset, paras saamani neuvo

13.20 Päätössanat ja ohjeet, kuinka voit ilmoittautua mukaan pyöreän pöydän jäseneksi

Liity mukaan pyöreän pöydän esittelysivulla olevasta linkistä www.tapio.fi/pyoreapoyta

13.30 Tilaisuus päättyy.

Pyöreän pöydän rooli metsänhoidon suositusten valmistelussa

Metsänhoidon suositukset ovat metsänhoidon käytännön opas ja päätöksenteon apuväline. Ne valmistellaan laajassa yhteistyössä metsä-, ympäristö- ja ilmastoalan tutkijoiden, asiantuntijoiden ja tiedon käyttäjien kanssa. Pyöreän pöydän jäsenet ovat käytännön neuvonantajia suositusten kehittäjille. Jäseniksi toivotaan ihmisiä, jotka kohtaavat metsänhoidon päätöstilanteita ihan käytännön tasolla.

Nyt tarkoituksena on koota jokaiseen maakuntaan ryhmä, joka keskustelee ajankohtaisista aiheista, kuten valmisteilla olevista suosituksista, nykyisten helppokäyttöisyydestä tai metsänhoidon käytännöistä alueella. Toimintamuotoja ovat mm. ryhmäkeskustelut ja verkkokyselyt. Toimintaa kehitetään yhdessä.

Palautetta 2020 – 21 pyöreän pöydän keskusteluista:
“Hyvä, että kysymykset tulivat etukäteen.”, “Kiitos mahdollisuudesta vaikuttaa.”, “Tilaisuus oli hyvin johdettu. Oli hyvä, että mukana oli eri alojen edustajia.” “Kiinnostava tilaisuus, ja vaikuttaa, että suositusten tasolla ympäristönäkökulmia käsitellään melko laajalti.” “Toimii meille myös oppimistilaisuutena.”

Osallistu webinaariin – tai katso tallenne

Tervetuloa webinaariin kuulemaan, mistä on kyse ja kuinka voit liittyä Metsänhoidon suositusten pyöreän pöydän jäseneksi!

Tilaisuus on tarkoitettu metsänomistajille ja alan ammattilaisille. Tarkemmin sanoen: metsä- ja luontoalan ammattilaisille, alalle opiskeleville, opettajille, yksityisille metsänomistajille, kuntien ja seurakuntien metsien hoitajille tai muussa roolissa metsänhoidon päätöksiä tekeville ja metsänomistajia neuvoville. Mitään erityisvaatimuksia ei ole, riittää, että olet kiinnostunut metsänhoidon hyvistä käytännöistä ja suositusten kehittämisestä niin, että saat niistä enemmän irti omassa käytössäsi.

Tilaisuus tallennetaan. Osallistuminen tilaisuuteen ei velvoita sinua mihinkään – voit itse päättää, miten haluat olla mukana vaikuttamassa.

Katso myös:
Metsänhoidon suositukset -verkkosivusto www.metsanhoidonsuositukset.fi

 • Anne Ilola
 • Toimitusjohtaja
 • anne.ilola(at)tapio.fi
 • +358 29 432 6008
 • Kalle Vanhatalo
 • Palvelualueen päällikkö, konsultointi
 • kalle.vanhatalo(at)tapio.fi
 • +358 29 432 6067
 • Tarja Ollas
 • Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija
 • tarja.ollas(at)tapio.fi
 • +358 29 432 6048