Kilpailuetua luontopositiivisuudesta

17.9.2024

Kehittyvä sääntely ja ymmärryksen syventyminen luonnon merkityksestä liiketoiminnalle laajentaa yritysten fokusta luontohaittojen vähentämisestä elinympäristöjen tilan parantamiseen.

Luonnon merkitys on noussut yrityksissä liiketoiminnan ytimeen. Tämän päivän vastuullisten yritysten on kyettävä tunnistamaan toimintansa kytkökset luontoon ja päättämään siitä, millaisia luontovaikutuksia ne haluavat tuottaa ja millaiset luontoteot tukevat niiden liiketoimintaa.

Vastuullinen toiminta tarjoaa keinon vastata sidosryhmien ja asiakkaiden odotuksiin, luoda kilpailuetua ja varmistaa pitkän aikavälin toimintaedellytyksiä. Pyrkimys luontopositiivisuuteen tarkoittaa tekoja, joilla vältetään ja hyvitetään luonnolle aiheutuvia haittoja sekä vaikutetaan positiivisesti luonnon tilaan. Tavoitteena on vahvistaa lajien, populaatioiden ja ekosysteemien kuntoa, monimuotoisuutta ja palautumiskykyä.

Matti Maajärvi, Tapio

Esimerkiksi luontostrategia ja tiekartat ovat hyviä työkaluja yrityksen vastuullisuustavoitteiden suunnitteluun. Konkreettiset luontoteot taas vievät tavoitteita käytäntöön. Niillä voidaan vahvistaa luonnon tilaa yrityksen omilla tuotantoalueilla tai niiden ulkopuolella ja hyvittää maankäytön muutoksesta aiheutuvia luontohaittoja parantamalla vapaaehtoisin keinoin luonnon tilaa toisaalla.

Pohditaanko yrityksessäsi luontohankkeen käynnistämistä tai rahoittamista? Tapion asiantuntijoilta saat apua yrityksesi näköisen luontotyön toteuttamiseen.

”Yritykset ovat kiinnostuneita konkreettisista ja mitattavista teoista, joilla osoitetaan vastuullisuutta ja myönteisiä vaikutuksia luonnolle. Tapiolla on osaaminen suunnitteluun ja laajat verkostot luontotekojen toteuttamiseen ja vaikutusten seurantaan.”, kertoo kehittämispäällikkö Matti Maajärvi Tapiosta.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

Nimi(Pakollinen)
Kirjoita tähän yhteydenottosi aihe
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu asiakastarinoihin