Tapio Metsäpäivillä 26.-27.10.2023

29.9.2023

Metsäalan yksi suurimmista vuosittaisista ammattilaistapahtumista kerää jälleen sadat asiantuntijat koolle Helsingin Jätkäsaareen hotelli Clarioniin 26.–27.10.2023. Luvassa on huippupuhujia, mielenkiintoisia keskusteluja ja kohtaamisia sekä tietenkin minimessut ja iltamat! Tapio on jälleen mukana yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppanina.

Tule kuuntelemaan huippuasiantuntijoidemme ajankohtaisia puheenvuoroja ja tutustumaan palveluihimme minimessuosastolle 2. kerroksen aulaan. Olemme myös mukana järjestämässä opiskelijoille suunnattua iltamien etkotilaisuutta. Lisäksi pidämme iltamissa avauspuheenvuoron.

Tule jututtamaan asiantuntijoitamme minimessuille 2. kerroksen aulaan. Olemme paikalla koko torstaipäivän ajan kertomassa Tapion tuotteista ja palveluista. Paikalla myös ForestKIT-asiantuntijat, jotka demoavat ja esittelevät metsätietojärjestelmää. Osastollamme voit osallistua Metsät ja ilmastonmuutos -uutuuskirjan arvontaan. Teos on mielenkiintoinen katsaus äärimmäisen ajankohtaiseen aiheeseen – ilmastonmuutoksen vaikutuksiin Suomen metsiin. Arvomme kolme kappaletta kirjoja kaikkien osallistuneiden kesken.

Asiantuntijamme jakavat uusinta tietoa koko metsäalaa puhuttavista aiheista

Tule kuuntelemaan huippuasiantuntijoidemme puheenvuoroja metsäalaa puhuttavista ajankohtaisista aiheista.

Monta tietä hyvään metsään – mitä suositella?


Kalle Vanhatalo, metsänhoidon suositusten koordinaattori
Laura Nikinmaa,
metsien käytön asiantuntija
Matti Maajärvi, ympäristöasiantuntija

LAVA 3, 26.10. klo 11–11.25

Metsänomistajalta odotetaan aktiivista, monipuolista ja kestävää metsien hyödyntämistä. Tieto metsien käytön vaikutuksista lisääntyy jatkuvasti ja tarpeet monipuolistuvat. Tiedon lisääntyessä metsänhoidon valtamenetelmien rinnalle on noussut uusia ratkaisuja. Myös muuttuva ilmasto haastaa perinteisiä käytäntöjä. Metsänhoidon suositukset tarjoaa tutkittuun tietoon ja käytännön kokemuksiin perustuvia vaihtoehtoja. Miten metsänomistaja löytää oman tapansa hoitaa metsää eri vaihtoehtojen viidakossa?

Tuottoa vai hiilensidontaa? Metsätietäjä neuvoo


Petri Koskinen, Metsälehden päätoimittaja
Petri Latva-Käyrä,
metsätiedon kehittämispäällikkö
LAVA 3, 26.10. klo 11.35–12

Metsänomistajilla on monia tavoitteita. Metsälehden uusi digitaalinen palvelu Metsätietäjä sovittaa ne yhteen. Metsätietäjässä voit valita painotukset metsätalouden kannattavuuden, hiilensidonnan ja luontoarvojen välillä, ja palvelu koostaa metsäsuunnitelman painotustesi mukaan. Lisäksi palvelu tarjoaa metsäsuunnitelmaan liittyvää Metsälehden sisältöä.

Metsänjalostuksella jopa 30 prosenttia lisää kasvua


Juha Ruuska, Kasvuliiketoiminnan kehittämispäällikkö
LAVA 1, 26.10. klo 13–13.25

Metsänjalostuksella on tärkeä rooli, kun halutaan lisätä metsien kasvua ja hiilensidontaa sekä ylläpitää terveitä, tuhonkestäviä ja elinvoimaisia metsiä, jotka ovat sopeutuneet tulevaisuuden ilmasto-olosuhteisiin. Uudet tuotteet, kuten Tapion kehittämä TaimiSankari-taimi, tuovat hyvän lisän perinteiseen metsänviljelyyn. Tapio Siemenkeskus tuottaa siemenviljelyksillään laadukkaita männyn, kuusen ja rauduskoivun sekä lehtikuusen jalostettuja siemeniä.

Metsäojasta aallokkoon – kokonaisvaltaista vesiensuojelua


Tiina Ronkainen, johtava asiantuntija, Tapion vesi- ja ennallistamistiimi
LAVA 1, 26.10. klo 13.35–14

Mitkä ovat tärkeimpiä keinoja vesiensuojeluun metsätaloudessa? Miten pystytään vähentämään metsätalouden kuormitusta vesistöihin? Vesiasiantuntija Tiina Ronkainen peräänkuuluttaa vesistöjen kannalta parempaa metsänhoitoa ja kokonaisvaltaista valuma-aluetason suunnittelua. Hän esittelee ratkaisuja suometsien ilmasto- ja vesistövaikutusten hallintaan ja kertoo Tapion onnistuneista metsätalouden vesienhallinta- ja ennallistamisprojekteista. Lue lisää

Menestystä maailmalta – osataanko sitä hakea?


Keskustelun vetäjänä Pekka T. Rajala, Senior Advisor
Keskustelulava, 26.10. klo 14.45–15.30

Kansainvälisyys tarkoittaa joillekin metsäalan organisaatioille vientiä, toisille tuontia ja kolmansille työvoimaa. Mitä toimia tarvitaan metsäalan kansainvälisen osaamisen, yhteistyön ja vaikuttamisen lisäämiseksi? Clarion-hotellin keskustelulavalla kuullaan kolme metsäalan kansainvälistymistarinaa. Teemu Tolppa Metsäkonepalvelu Oy:stä, Tuomo Kauranne Arbonaut Oy:stä sekä Eija Laitinen Hämeen ammattikorkeakoulusta kertovat omien organisaatioidensa kansainvälistymisen poluista. Keskustelun vetää Senior Advisor Pekka T. Rajala Tapiosta. Keskustelu toteutetaan osana Metsämiesten Säätiön rahoittamaa  hanketta.

Opiskelijoiden etkot – Kumpi voittaa, teekkari vai forsti?

Järjestämme opiskelijoille sidosryhmätilaisuuden Clarion-hotellin Sonck-salissa torstaina 26.10. klo 17–19. Iltamien etkotilaisuudessa seurataan leikkimielistä teekkarit vs. forstit -tietovisailua, jossa puunjalostusinsinöörit ja metsätieteilijät laitetaan vastakkain kisaamaan stadi vs. lande hengessä. Tarjolla on myös pientä purtavaa kera m/cocktailin. Esittelemme Tapion työllistymismahdollisuuksia, ja lisäksi aikaa on varattu vapaaseen jutusteltuun ja verkostoitumiseen. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Tapio, Loimu, Puunjalostusinsinöörit, Sitowise ja UPM. Tapio on myös mukana tukemassa opiskelijoiden osallistumista Metsäpäiville sponsoroimalla opiskelijoiden lippuja.

Etkoille pääsee ilman Metsäpäivien lippua. Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille opiskelijoille!

Lisätietoja

  • Elina Antila
  • Viestintä- ja markkinointijohtaja
  • elina.antila(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6022
  • Asta Valamo
  • Viestintäasiantuntija
  • vanhempainvapaalla