Metsäpäivät 2024: Kohti kestävää ja monitavoitteista metsänhoitoa – Tutustu Tapion ohjelmaan

8.10.2024

Tervetuloa vuoden 2024 Metsäpäiville, jotka kokoavat yhteen metsäalan ammattilaiset ja metsänomistajat inspiroivien teemojen äärelle! Tänä vuonna tapahtuman pääteema on monitavoitteinen metsäala – kuinka voimme yhdistää taloudelliset, ekologiset ja yhteiskunnalliset näkökulmat kestävän metsänhoidon tulevaisuudessa? Metsäpäivät järjestetään 24.–26.10.2024 uudessa tapahtumapaikassa, Clarion Hotel Helsinki Airportissa.

Kokosimme tähän artikkeliin Tapion monipuolisen seminaariohjelman:

Tapion osastolla Uusi metsä -messuilla perjantaina tai lauantaina voit tutustua palveluihimme, vaihtaa ajatuksia asiantuntijoidemme kanssa ja tehdä loistavia tarjouslöytöjä Tapion laadukkaasta metsäkirjavalikoimasta.

Nähdään Metsäpäivillä!

Tapion ohjelma torstain 24.10. ammattilaispäivässä

Torstain 24.10. ammattilaispäivä tarjoaa metsäalan ammattilaisille tietoa ilmastonmuutoksen ja metsätalouden ajankohtaisimmista kysymyksistä. Tapion asiantuntijat johdattavat osallistujat muun muassa metsänjalostukseen ja metsänhoidon menetelmiin, metsätuhoriskien hallintaan ja vastuullisen metsätalouden laadunhallintaan.

Pidä metsät tuottavina muuttuvassa ilmastossa

Juha Ruuska

Juha Ruuska, kasvuliiketoiminnan kehittämispäällikkö

KUUSI-lava, klo 13.35–14.00

Kuivuuden riskien lisääntyessä ilmastonmuutoksen vaikutukset metsätalouteen kasvavat. Millainen merkitys metsänjalostuksella ja metsänhoidon menetelmillä, kuten sekametsän kasvatuksella sekä vesien hallinnan ratkaisuilla on metsien elinvoimaisuuden ja kasvun tukemisessa ja riskien lieventämisessä?

Kirjanpainajatuhojen tunnistaminen, seuranta ja riskeihin varautuminen

Päivi Lyytikäinen-Saarenmaa, senior advisor
Sini Miettinen, asiakkuuspäällikkö 

KUUSI-lava, klo 14.10–14.35

Lisääntyvät kirjanpainajatuhot vaikuttavat metsien käyttöön ja hoitoon ja aiheuttavat taloudellisia menetyksiä. Miten tunnistaa kirjanpainajariskit, varautua niihin ja estää tuhojen laajenemista? Entä millaisia palveluja Tapio tarjoaa tuhoille alttiiden ja jo altistuneiden alueiden tunnistamiseen tehokkaasti ja luotettavasti?

Kohti parempaa työn laadun ja vastuullisuuden todentamista metsätaloudessa

Kalle Vanhatalo

Kalle Vanhatalo, palvelualueen päällikkö, konsultointi

KUUSI-lava, klo 14.45–15.10

Laadunhallinnan johtaminen edellyttää ajantasaista tilannekuvaa puunkorjuun ja metsänhoidon laadusta sekä hankintaketjun toiminnan vastuullisuudesta. Riippumattomasti tuotettu luotettava tieto antaa eväitä oikeille päätöksille.

Nytt i rekommendationerna för skogsvård: nya gallringsmallar med mera

Henry Scheneider, senior advisor

BJÖRK (på svenska), kl 11.35–12.00 

Rekommendationerna för skogsvård utvecklas hela tiden som ett samarbete mellan många aktörer i skogsbruket. Under de senaste åren har rekommendationerna digitaliserats och mycket nytt innehåll har lagts till, bland annat mångsidigare gallringsmallar.

Metsälehden ajankohtaiskeskustelu ennallistamisesta

päätoimittaja Petri Koskinen, Metsälehti  Juho Korpi, ympäristöministeriö Mari Pantsar, Koneen Säätiö Tapani Pahkasalo Lauri Saaristo

KESKUSTELULAVA, klo 11.00–11.45

Puheenjohtajana Metsälehden päätoimittaja Petri Koskinen ja keskustelijoina kehittämisjohtaja Juho Korpi, ympäristöministeriö, muutosjohtaja Mari Pantsar, Koneen Säätiö, Metsän puolella, partner Tapani Pahkasalo, Dasos Capital Oy, ja johtava asiantuntija Lauri Saaristo, Tapio.

Tapion ohjelma lauantain 26.10. yleisöpäivässä

Lauantain yleisöpäivä on omistettu metsänomistajille ja kaikille metsistä kiinnostuneille. Tapio tarjoaa mielenkiintoisia puheenvuoroja ilmastonmuutoksen vaikutuksista metsänhoitoon sekä käytännön ratkaisuista metsätuhoriskien hallintaan. 

Tule inspiroitumaan ja keskustelemaan, miten voit kehittää metsätilaasi vastuullisesti ja kestävästi! Osallistu myös Tapion osastolla järjestettävään ajankohtaisen Metsät ja ilmastonmuutos -tietokirjan arvontaan vastaamalla kyselyymme ”Millainen metsänhoidon oppija olet?”.

Miten metsänomistaja voi hallita metsätuhoriskejä muuttuvassa ilmastossa?

Juha Ruuska  Laura Nikinmaa

Juha Ruuska, kasvuliiketoiminnan kehittämispäällikkö
Laura Nikinmaa, metsien käytön asiantuntija

MÄNTY-lava klo 13.00–13.25

Kuivuuden riskien lisääntyessä ilmastonmuutoksen vaikutukset metsätalouteen kasvavat. Miten metsänjalostuksella ja ja metsänhoidon menetelmillä, kuten sekametsän kasvatuksella vaikutetaan metsien kasvuun ja elinvoimaisuuteen ja lievennetään riskejä?

Oman metsätilan luontopääoman kasvattaminen: Miten yhdistää metsän taloudellinen tuotto ja elinvoimainen metsäluonto?

Matti Maajärvi

Matti Maajärvi, kehittämispäällikkö

MÄNTY-lava klo 13.35–14.00

Millaisia luontotekoja ja luonnonhoidon ratkaisuja metsänomistaja voi toteuttaa omassa metsässään? Miten voi kasvattaa metsälajiston elinvoimaisuutta ja huomioida monimuotoisuutta metsänomistuksen muiden tavoitteiden, kuten taloudellisen tuoton, virkistyskäytön ja hiilensidonnan rinnalla?

Lisätietoja

  • Elina Antila
  • Viestintä- ja markkinointijohtaja
  • elina.antila(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6022
  • Riina Hautala
  • Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija
  • riina.hautala(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6050

Lue myös

Artikkelit 17.9.2024

Kilpailuetua luontopositiivisuudesta

Kehittyvä sääntely ja ymmärryksen syventyminen luonnon merkityksestä liiketoiminnalle laajentaa yritysten fokusta luontohaittojen vähentämisestä elinympäristöjen tilan parantamiseen. Esimerkiksi luontostrategia ja tiekartat ovat hyviä työkaluja yrityksen vastuullisuustavoitteiden suunnitteluun.

Artikkelit 4.9.2024

Varmuutta ja vastuullisuutta metsätalouteen ja puunkorjuuseen laadunhallinnan ja auditoinnin avulla

Metsätalouden ja puunhankinnan laadulla tehdään tulosta, säästetään turhia kustannuksia ja hallitaan riskejä. Töiden suunnittelu ja toteutus kaikkia vaatimuksia noudattaen kertoo laadusta. Tapio tarjoaa metsäalan organisaatioille asiantuntevaa ja riippumatonta palvelua laadun todentamiseen ja seurantaan sekä toimintatapojen jatkuvaan parantamiseen.

Artikkelit 2.9.2024

Ilmasto muuttuu – ennallistaminen turvaa tulevaisuutta

Soiden ennallistaminen parantaa vesistöjen tilaa ja turvaa metsien hyvinvointia muuttuvassa ilmastossa. Yrityksille ja sijoittajille se tarjoaa mahdollisuuden vastuullisiin, luonnon tilaa parantaviin tekoihin.