Kirjauutuus opastaa löytöretkille Helsingin seudun historiaan ja nykypäivään

18.6.2021

Helsingin seudulle kätkeytyy monia idyllisiä kartanomiljöitä, historiallisia kulkuväyliä, vehreitä puistokeitaita, arkkitehtonisia esikaupunkeja ja paljon muuta, joka ei kiireiselle kulkijalle paljastu. Sopivasti Helsinki-päiväksi julkaistu uusi opaskirja vie kävelyreiteille pääkaupunkiseudun salaisuuksiin karttojen kera.

Uutuusopas johdattaa kävelyretkille Helsingin seudun historiaan ja nykypäivään. Kurkistus kulman taakse tai metsittyneelle kalliolle voi paljastaa yllätyksiä tutustakin kotiseudusta.

“Arkisessakin kaupunkiympäristössä voi havaita lukuisia historian kerrostumia. Vanhoilla rakennuksilla on paljon tarinoita, ja uusien kerrostalojen lomassa pujottelevat vanhat tienpohjat ja satavuotiaat juoksuhaudat”, kuvailee Jussi Iltanen.

Kirjassa on eri puolilla pääkaupunkiseutua yhteensä 40 monipuolista kävelyreittiä, jotka muodostavat samalla 20 pitkää, yli kymmenen kilometrin reittiä.

“Oppaan tavoitteena on innostaa lukijoita tutustumaan pääkaupunkiseudun historiaan ja luontoon myös oman kotikaupunginosan ulkopuolella samalla kun askelmittariin kertyy askeleita kuin huomaamatta”, kertoo Iltanen.

“Opas sopii mainiosti niin kahviloita kaipaavalle sunnuntaikävelijälle kuin kokeneelle, koko päivän retkiä harrastavalle patikoijalle tai pyöräretkistä nauttivalle seikkailijallekin.”

Oppaan avulla myös Helsinkiin saapuvan matkailijan helppo tutustua alueisiin keskustan ulkopuolella. Reitit on suunniteltu niin, että ne alkavat ja päättyvät juna- tai metroasemilta tai runkoliikenteen pysäkeiltä ja useimmat muodostavat lenkin takaisin lähtöpaikkaan.

Kirjan selkeille kartoille on merkitty reitit ja kohteet. Kartat voi ladata maksutta myös Avenza Maps -sovelluksella, jolloin oman sijainnin näkee puhelimen kartalla.

Jussi Iltanen (maantieteilijä, FM) on kirjoittanut Helsingin seudusta ja sen historiasta useita tietokirjoja ja matkaoppaita. Hän on innostunut erityisesti paikallishistoriasta ja erikoistunut rautateiden historiaan.

Tuotetiedot:

Jussi Iltanen

Löytöretkiä Helsingin seudulle (Karttakeskus 2021)

  • nidottu, 224 s.
  • 12 x 18,5 cm
  • ISBN 978-952-266-684-0
  • suositushinta 23 €

Osta verkkokaupasta