Uudet veneilykartat kattavat rannikon Suomenlahdelta Selkämerelle

10.2.2023

Tapio Karttakeskuksen veneilykartat kattavat nyt koko rannikon Virolahdelta Poriin. Uudistetuilla kartoilla kuvataan merenkulkutietojen ohella tarkasti myös maasto. Kartat soveltuvat mainiosti Suomen saaristoon tutustuvan veneilijän tai melojan matkakumppaniksi. Taitettuna pienikokoista ja vedenkestävää karttaa on helppo käsitellä ja säilyttää veneessä.

Uusi karttasarja on luotu yhdistämällä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin merikartta-aineistoa Maanmittauslaitoksen maastotietokantaan. Lisäksi kartoilla esitetään kohdetietoja, kuten käyntisatamia ja vesillelaskupaikkoja. Uutta on myös aiempaa tarkempi mittakaava 1:50 000 ja kaksipuolinen painatus, jonka ansiosta karttalehdet kattavat laajan alueen.

– Veneilijät liikkuvat tänä päivänä paljolti erilaisia digitaalisia navigointituotteita hyödyntäen. Painettua karttaa pidetään kuitenkin tärkeänä reitinsuunnittelun ja kokonaisuuksien hahmottamisen kannalta. Merikartoilla maa-alueet on kuvattu vain yleispiirteisesti, mutta uusi veneilykartta näyttää myös saarten sisäosien maaston, kertoo tuotepäällikkö Mikko Lantz.

Veneilykaudelle 2022 julkaistiin karttasarjan viisi ensimmäistä osaa, jotka kattoivat Suomenlahden rannikon ja Saaristomeren: Loviisasta Turun saariston länsireunalle Kihdin selälle asti. Niitä täydentävät nyt ilmestyneet neljä uutta karttaa, jotka laajentavat karttojen kattamaa aluetta itäiselle Suomenlahdelle, Paraisten ja Kemiönsaaren vesille sekä Selkämeren rannikolle aina Porin Reposaareen asti.

Karttakeskuksen veneilykartoissa on hyödynnetty Traficomin merikartta-aineistoa. Kyseessä ei kuitenkaan ole virallinen merikartta eikä karttaa ole tarkoitettu navigointikäyttöön.

Tutustu uusiin veneilykarttoihin Karttakaupassa. Voit myös käydä tutustumassa uusiin veneilykarttoihin tänään alkavilla Vene 2023 -messuilla Karttakeskuksen osastolla 3c58!

Pyydä arvostelukappaletta ja kysy lisää.

Tuotetiedot

  • Taitettu karttasarja
  • Painettu vedenkestävälle ja repeämättömälle materiaalille
  • Kartan koko 100 × 70 cm, kaksipuolinen painatus
  • Mittakaava 1:50 000

  • Mikko Lantz
  • Tuotepäällikkö
  • mikko.lantz(at) karttakeskus.fi
  • +358 29 432 6063