Tapio tarjoaa uusimpaan tutkimukseen perustuvaa faktatietoa ja asiantuntijapalveluita, Metsälehden palveluita, karttoja, kirjoja, puiden siemeniä sekä tehokkaita ratkaisuja ja digipalveluita metsien kestävään hyödyntämiseen. Tutustu alla!

Metsäammattilaisille ja organisaatioille tietoa metsien kestävään hyödyntämiseen, ilmastonmuutoksen hillintään ja sopeutumiseen sekä monimuotoisuuden säilyttämiseen. Rakennamme menestystä, kilpailukykyä ja hyvinvointia metsistä ja luonnosta yhdessä asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa.

Luonnossa liikkujille hyödyllistä tietoa ja vinkkejä. Löydä ideoita kartoista, kirjoista, oppaista ja digitaalisia tuotteista. Luonnossa liikkuminen tuo iloa, terveyttä ja hyvinvointia sekä elämyksiä.

Metsänomistajille tutkittua tietoa ja käytännön kokemuksia. Ajankohtaisia artikkeleita, kirjoja, lehtiä ja koulutuksia metsänhoidosta, metsänomistuksesta, ilmastonmuutoksesta ja metsien monimuotoisuudesta.

Asiantuntijaratkaisut

Olemme metsän, luonnon ja paikkatiedon asiantuntija. Toimimme konsulttina metsän-, luonnon-, ja vesienhoitoon, metsien infraan sekä paikkatietoon liittyvissä hankkeissa.

Lue lisää

ForestKIT-metsätietojärjestelmä

ForestKIT on markkinoiden modernein ja monipuolisin metsävarojen hallintaan ja metsäsuunnitteluun tarkoitettu metsätietojärjestelmä.

Lue lisää

Kartat ja paikkatietoaineistot

Tapio Karttakeskus tuottaa sekä omaan että avoimeen dataan perustuvia paikkatietoaineistoja ja -analyysejä räätälöidysti asiakkaan tarpeiden mukaan.

Lue lisää

Kirjat

Tapio Karttakeskuksen tuotevalikoimaan kuuluu laaja kattaus karttoja sekä metsään, luontoon, retkeilyyn ja matkailuun liittyviä oppaita ja tietokirjoja. Valmistamme myös tilauskarttoja ja -kirjoja yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin.

Lue lisää

Koulutus- ja tietopalvelut

Tutustu koulutus- ja tietopalveluihimme!

Lue lisää

Kuntien metsänhoito

Oletko kunnan vastuuhenkilö, päättäjä tai toiminnan kehittäjä ja haluat viedä asioita tuloksekkaasti eteenpäin? Autamme luontoon ja metsien monipuoliseen hyödyntämiseen sekä maankäyttöön liittyvissä kysymyksissä ja päätöksenteossa. Myös kiperimmissä tilanteissa.

Lue lisää

Metsälehti

Alan ykköslehti tarjoaa metsäalan tuoreimmat uutiset, vinkit metsänkasvatukseen ja puukauppaan sekä inspiroivia metsänomistajien tarinoita.

Lue lisää

Metsänhoidon suositukset

Kehitämme ja viemme käytäntöön metsänhoidon parhaita toimintamalleja. Metsänhoidon suositukset ovat perusta Tapion monipuolisille asiantuntijapalveluille.

Lue lisää

Metsäpuiden siemenet ja taimet

Tapion siemenviljelyksiltä voit tilata männyn, kuusen ja rauduskoivun sekä lehtikuusen jalostettuja siemeniä. Jalostetuilla siemenillä lisäät puuston kasvua, metsistä saatavia tuloja ja hiilensidontaa.

Lue lisää
Jalostettujen puiden viljely, Tapion siemenkeskus Junttila