”Metsätalouden vesiensuojelussa on käytännön tasolla paljon kehitettävää, mutta ratkaisuja on olemassa” – Tarja Anttila kertoo urastaan Tapiossa

14.10.2024

Suometsien asiantuntija Tarja Anttila aloitti Tapiossa vuonna 2020 opintoihinsa sisältyneen harjoittelun kautta, jossa hän laati kirjallisuuskatsauksen kuntametsien monitavoitteisesta suunnittelusta. Tämän jälkeen työt jatkuivat muissa Tapion hankkeissa avustava asiantuntijana, ja oppia kertyi mm. luonnonhoidon, biotalouden ja vesiensuojelun teemoista.

Valmistuttuaan vuonna 2021 Helsingin yliopistosta maa- ja metsätieteiden maisteriksi opintosuuntanaan metsien ekologia ja käyttö, Tarja siirtyi metsätalouden vesiensuojeluun ja ennallistamiseen keskittyvään tiimiin.

”Metsätalouden vesiensuojelu on ala, jossa on käytännön tasolla paljon kehitettävää, mutta ratkaisuja on olemassa ja uutta tietoa kertyy jatkuvasti”, Tarja kertoo. Hänen mielestään on erityisen palkitsevaa olla mukana viemässä käytäntöön uutta tietoa ja menetelmiä, joilla voidaan paremmin huomioida luontoa metsien käytössä.

”On ollut hienoa tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa ja nähdä, kuinka yhdessä pystymme kehittämään käytännön ratkaisuja.” Esimerkkinä Tarja nostaa esiin Vesien palauttaminen suojelusoille -hankkeen, jossa hän on ollut mukana vuodesta 2021 lähtien, ja jonka aikana on tuotettu tietoa ja kehitetty menetelmiä suojelusoiden ennallistamisen tehostamiseksi.

Tarja Anttila Tapio
”On palkitsevaa olla mukana viemässä käytäntöön uutta tietoa ja menetelmiä, joilla voidaan paremmin huomioida luontoa metsien käytössä”, sanoo suometsien asiantuntija Tarja Anttila.

Työ Tapiossa on tarjonnut Tarjalle mahdollisuuksia syventää omaa osaamistaan, ja hän nauttii maastotöiden ja toimistotehtävien tuomasta vaihtelusta työpäiviin. ”Kesäisin pääsee maastoon, mikä tuo vaihtelua ja pitää osaamisen ajan tasalla,” hän lisää.

Työskentely tärkeiden teemojen, kuten vesiensuojelun ja metsien kestävän käytön parissa, tekee työstä merkityksellistä Tarjalle. Tapio on tiivis työyhteisö, jossa pääsee vaikuttamaan paljon omaan työnkuvaan ja projektien sisältöön.

Tarja suosittelee Tapiota työpaikkana erityisesti heille, joilla on halua kehittää asiantuntemustaan. ”Tapio on paikka, jossa pääsee oppimaan uutta ja ottamaan vastaan mielenkiintoisia haasteita,” hän sanoo.

Vapaa-ajallaan Tarja nauttii metsässä liikkumisesta ja ulkoilusta, sekä lindy hop -tanssista.

  • Tarja Anttila
  • Suometsien asiantuntija
  • tarja.anttila(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6014

Kiinnostuitko Tapiosta? Hae meille töihin!

Tutustu myös näihin työntekijätarinoihin