”Tapio on kannustava työyhteisö” – Tiina Ronkainen kertoo Tapiosta työpaikkana

25.10.2023

Tiina Ronkainen on valmistunut maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2010. Sen jälkeen hän väitteli filosofian tohtoriksi ympäristötieteistä. Väitöskirjassaan Ronkainen kehitti biomerkki-menetelmää historiallisista turvekerroksista tehtävän ilmastohistorian tutkimisen tueksi.

Maisteriopintojen aikana Tapio tuli Tiinalle tutuksi yliopiston asiantuntijaluentojen kautta. Myöhemmin väitöskirjaopiskelijakollega työllistyi Tapioon Tiinan unelmatyöhön. Kyseinen vesiasiantuntijan paikka avautui jälleen 2020, jolloin Tiina haki tehtävää ja hänet siihen myös valittiin.

Tiina kertoo, että Tapiossa tehdään vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä luonnon, metsien ja vesien hyvinvoinnin puolesta.

Ronkainen hyppäsi heti mukaan kokonaisvaltaiseen projektityöhön. Hän toimii projekteissa sekä asiantuntijana että projektipäällikkönä. Tiinalle on ollut suurta hyötyä aikaisemmista konsulttina hankkimistaan taidoista myös Tapion projektityötehtävissä. Keväällä 2023 Tiina aloitti projektityön rinnalla vesi- ja ennallistamistiimin vetäjän tehtävät, ja samalla hän sai uuden tittelin johtavana vesiasiantuntijana.

”Olin nostanut esiin, että haluaisin edetä urallani ja kysellyt mahdollisuuksista kehittyä tehtävässäni. Muutamaa kuukautta myöhemmin tilaisuus avautui, kun silloinen esihenkilöni vaihtoi tehtäviä. Tuolloin minulle tarjottiin tiiminvetäjän roolia”, sanoo Tiina.

Tiina kertoo, että Tapiossa tehdään vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä luonnon, metsien ja vesien hyvinvoinnin puolesta.

”Koen, että omalla työllä on merkitystä. On myös motivoivaa, että pääsee itse vaikuttamaan omaan työnkuvaan. Kehitämme ja ideoimme uusia projekteja yhdessä asiakkaiden kanssa, ja mietimme, millaiset asiat kaipaavat ratkaisuja. Se tuo intoa tekemiseen”, hän jatkaa.

Ronkainen tekee tiivistä yhteistyötä vanhempien asiantuntijoiden kanssa.

”On hienoa, että Tapiossa on mahdollisuus tehdä yhdessä ja oppia vanhemmilta asiantuntijoilta”, Tiina kertoo.

”Tapio on kannustava työyhteisö. Täällä on hyvä yhteishenki ja yhdessä tekemisen meininki. Lisäksi Tapiossa on tosi idearikasta porukkaa! On antoisaa keksiä yhdessä ratkaisuja ja vaihtoehtoja tunnistettuihin kehittämiskohtiin.”

  • Tiina Ronkainen
  • Johtava asiantuntija
  • tiina.ronkainen(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6035

Kiinnostuitko Tapiosta? Hae meille töihin!