Etapio ForestKIT kehitys etenee hurjalla tahdilla – uusia osaajia mukaan kehitykseen

23.10.2020

Uuden metsätietojärjestelmän kehitys etenee suunnitellusti. Tuomme järjestelmään monia uusia ominaisuuksia myös roadmapin ulkopuolelta.

Mobiilikäytettävyys tuo helppoutta

Olemme innoissamme, koska tuotannon edetessä olemme havainneet monia ominaisuuksia, jotka voimme toteuttaa huomattavasti paremmin ja asiakasystävällisemmin kuin aiemmissa järjestelmissä. Yksi tällaisista on järjestelmän mobiilikäytettävyys. Etapio ForestKIT rakennetaan kaikkein moderneimmilla tekniikoilla sekä käyttöliittymän että palvelintoteutuksen kannalta. Se mahdollistaa monia kokonaan uusia käyttötapauksia järjestelmälle. Kaikki keskeiset ominaisuudet toimivat mobiilisti, mikä mahdollistaa maastotyöskentelyn samalla järjestelmällä, ilman erillistä maastosovellusta ja siihen liittyviä monimutkaisia rajapintoja. Lisäksi työkohteiden osoittaminen toteuttajille voidaan tehdä jatkossa myös mobiilisti, jolloin operatiivinen johtaminen, esimerkiksi myrskytuhojen selvittämisessä, nousee kokonaan uudelle tasolle.

Uusi osaaja tiimiin

Uutta kehittäessä on tullut tarve lisätä tiimimme vahvuutta vieläkin monipuolisemmalla osaamisella. Viime viikolla saimme mukaan mahtavan vahvistuksen. Pekka Manninen tulee kehittämään karttapuolta. Hän tekee järjestelmään mm. entistä parempia puuston pituusmalleja.

”Mielenkiintoinen haaste! Tapiolla ja Simosolilla on valtavasti osaamista erityyppisistä metsään liittyvistä asioista ja se laajentaa omaakin ajatusmaailmaa. ForestKITin kehitystiimi on osin tuttua käytön tuesta ja pitkäaikainen kokemus asiakasrajapinnassa työskentelystä mahdollistaa mielestäni uuden järjestelmän kehittämisen entistäkin toimivammaksi. Ja vielä täysin uudella konseptilla.” Pekalla on myös hyvin vahva käsitys siitä millaista järjestelmää hän haluaa olla kehittämässä. “Metsätietojärjestelmän tulee olla tietysti ensisijaisesti käyttäjäystävällinen ja erilaisiin tarpeisiin mukautuva. Se on käyttäjän kannalta ykkösjuttu. Käyttöliittymän takana tietojärjestelmän sisällön pitää kehittyä jatkuvasti tiedon määrän lisääntyessä. Näkisin, että tulevaisuuden metsäjärjestelmässä hyödyntää tehokkaasti maastossa toimijoiden keräämää dataa, kuten hakkuukoneen katkontatietoja ja sen yhdistämistä kaukokartoitusaineistoihin. Eli tulevaisuuden metsäjärjestelmä hyödyntää valtavaa määrää dataa ja kehittyy sen avulla koko ajan tarkemmaksi ja paremmaksi.” Tervetuloa tiimiin, Pekka!

  • Heidi Hintikka
  • Metsätietoasiantuntija
  • heidi.hintikka(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6026