Paikkatieto

Autamme asiakkaitamme jalostamalla sijaintitiedon konkreettisiksi tuloksiksi. Toimitamme asiakkaillemme paikkatietoaineistoja ja niiden käsittelypalveluita sekä toteutamme erilaisia paikkatietojen ylläpidon ja tuotteistuksen ulkoistuspalveluita. Tarjoamme paikkatietoratkaisuja teknologiariippumattomasti.

Aitta-rajapintapalvelumme avulla saat kattavan valikoiman sekä Karttakeskuksen omaan että avoimeen dataan perustuvia paikkatietoaineistoja. Tuotamme ja ylläpidämme useita vektoriaineistoja ja taustakarttasarjoja, jotka ovat saatavina eri projektioissa ja tiedostomuodoissa.

Toteutamme asiakkaillemme myös räätälöityjä paikkatietoaineistojen yhdistämisiä ja muokkauksia. Teemme muokkaukset sopiviin projektioihin ja haluttuun tietorakenteeseen sekä tiedostoformaattiin. Tarvittaessa testaamme ja validoimme asiakkaan aineistoja laatumääritysten mukaisesti. Voimme myös opastaa ja neuvoa paikkatiedon tehokkaammassa käytössä.

Lue lisää paikkatietoaineistoista

Paikkatietoanalyysit

Toteutamme tilaustyönä asiakkaillemme erilaisia paikkatietoanalyysejä, joissa voidaan hyödyntää niin erilaisia avoimia aineistoja, asiakkaan omia aineistoja kuin myös Karttakeskuksen aineistoja. Aineistoja analysoidaan tehokkaiden työkalujen kuten QGIS, FME, ESRI yms. avulla.

Metsä- ja luontosektoreille toteutamme mm. paikkatietoanalyysejä osana Tapion metsäbiotalouden konsultointipalveluita. Tällöin asiakas saa Karttakeskuksen paikkatietoasiantuntijoiden lisäksi käyttöönsä myös Tapion metsä- ja luontosektorin asiantuntijoiden laaja-alaisen osaamisen.

Tilauskartat ja kirjat

Tilauskartta on asiakaskohtaisesti valmistettu, yksilöllinen karttaratkaisu, kuten esimerkiksi karttatietoa sisältävä matkailuesite. Kaikki Karttakeskuksen tilauskartat voidaan toteuttaa joko painettuina tai digitaalisina tuotteina. Toteutamme tilauskarttoja esimerkiksi organisaation sisäiseen käyttöön, jälleenmyytäväksi tai liike- ja asiakaslahjakäyttöön. Tarjoamme painettavat tilauskartat kokonaispalveluna kartan suunnittelusta aina painotyön ja logistiikan järjestämiseen saakka. Tutustu

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää
  • Mikko Ranta
  • Projekti- ja palvelupäällikkö
  • mikko.ranta(at) karttakeskus.fi
  • +358 29 432 6068