Metsänhoidon suositukset

Kehitämme ja viemme käytäntöön metsänhoidon parhaita toimintamalleja. Metsänhoidon suositukset ovat perusta Tapion monipuolisille asiantuntijapalveluille.

Autamme asiakkaitamme hyödyntämään metsiä vastuullisella tavalla monipuolisesti ja tuottavasti. Tarjoamme metsänhoidon suosituksiin pohjautuvia palveluita riippumattomasti ja suurella sydämellä kaikille metsäasioista vastaaville.

Hyväksymällä markkinointievästeet näet videon.

Metsänhoidon suositusten laadinta

Metsänhoidon suositukset -palvelukokonaisuuden tärkein osa ja perusta on metsänhoidon suositusten laadinta ja ylläpito. Tapio on menestyksellä koordinoinut laajapohjaista yhteistyötä, johon osallistuvat metsä-, ympäristö- ja ilmastoalan tutkijat, asiantuntijat ja tiedon käyttäjät. Yhteistyön tuloksena ovat suositukset, jotka perustuvat tieteellisiin tutkimustuloksiin ja käytännön kokemuksiin kestävästä metsänhoidosta. Tapio toteuttaa palvelua maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta.

Metsänhoidon suositukset tarjoavat metsänomistajille perusteltuja vaihtoehtoja ja käytännön työohjeita metsänhoitoon. Niissä esitellään toimenpiteiden vaikutuksia talouteen, luonnon monimuotoisuuteen, virkistyskäyttöön ja ilmastonmuutoksen hillintään. Metsäammattilaiset hyödyntävät suosituksia laajasti metsänomistajien palveluissa ja työn toteutuksessa.

Suositusten valmistelu on avointa ja läpinäkyvää. Lue lisää ajankohtaisista projekteista, tapahtumista ja uutisista

Lue lisää metsänhoidon suositusten laadinnasta: Usein kysytyt kysymykset metsänhoidon suosituksista

Tuki metsien hoidon ja käytön strategiseen suunnitteluun

Tarjoamme metsänhoidon suositusten laadinnassa karttuneen osaamisemme tueksi prosesseihin, joissa edellytetään eri osapuolten näkemysten huomioimista ja metsien eri käyttötapojen yhteensovittamista. Esimerkkinä kunnan metsäohjelman laadinta.

Lue lisää: Palvelut kunnille – apua metsien hoitoon ja käyttöön

Metsänhoidon suositukset sähköisiin palveluihin

Metsänhoidon suositukset julkaistaan Tapion kehittämässä julkaisujärjestelmässä, josta tiedot voi maksutta siirtää aina ajantasaisina metsäalan tietojärjestelmiin tai verkkopalveluihin. Tarjoamme tukea metsäalan toimijoille metsänhoidon suositusten hyödyntämiseksi sähköisissä palveluissa.

Metsänhoidon suositukset voi kokonaisuudessaan lukea Tapion ylläpitämiltä metsanhoidonsuositukset.fi-verkkosivuilta ja valittuja artikkeleita mm. Suomen metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelusta.

Metsänhoidon suosituksiin perustuvat myös nämä tuotteemme:

Koulutus ja viestintä

Metsänhoidon suosituksista on saatavilla tilauksesta monipuolisesti valmennusta, opetusaineistoja ja webinaareja. Tarjoamme myös palveluita vaikuttavaan viestintään.

Lue lisää:

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

  • Kalle Vanhatalo
  • Palvelualueen päällikkö, konsultointi
  • kalle.vanhatalo(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6067