“On ollut hienoa tuntea laajasti eri organisaatioiden ihmisiä ja työskennellä heidän kanssaan” – Tommi Tenhola kertoo monipuolisesta urastaan Tapiossa

6.8.2024

Metsätalouden kestävyysasiantuntija Tommi Tenhola on työskennellyt Tapiossa jo yli kaksi vuosikymmentä, ja hänen uransa on ollut täynnä mielenkiintoisia projekteja ja vaihtelevia tehtäviä. Mikä on pitänyt Tommin motivoituneena ja sitoutuneena metsäntuntijana Tapiossa vuosien ajan?

Tommi Tenhola, TapioTenhola aloitti Tapiossa alun perin vuonna 1997 pro gradu -tutkielmansa parissa. Helsingin yliopistossa metsänhoitajaksi opiskellut Tommi keskittyi tutkimuksessaan metsälain erityisen tärkeiden elinympäristöjen taloudellisiin vaikutuksiin metsänomistajille.

Tommin työura Tapiossa on ollut monipuolinen. Hän on työskennellyt useissa eri tiimeissä ja projekteissa, jotka ovat vaihdelleet kaavoitusasioista metsätilastoihin ja ilmastohankkeisiin.

”Kaavoitusasiat olivat urani alussa iso osa työtäni, ja myöhemmin siirryin tilastojen pariin. Olen ollut mukana muun muassa toteuttamassa alueellisten metsäohjelmien seurantaa,” Tommi kertoo.

Tommi arvostaa Tapiossa erityisesti mahdollisuutta verkostoitua eri organisaatioiden ja asiantuntijoiden kanssa. Hän on ollut sihteeritehtävissä useissa työryhmissä, kuten Metso-ohjelman valmisteluryhmissä, Luonnonvarainneuvostossa ja puutavaran mittauksen neuvottelukunnassa, joissa hän on saanut laajan kontaktiverkoston.

”Verkostoituminen on olennainen osa työtäni. On ollut hienoa tuntea laajasti eri organisaatioiden ihmisiä ja työskennellä heidän kanssaan,” Tommi toteaa.

Tommi kertoo, että yksi tärkeä syy, miksi hän on pysynyt Tapiossa näin pitkään, on työn monipuolisuus ja mahdollisuus tarttua uusiin haasteisiin. Hänen mielestään Tapio tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen ja uusien asioiden oppimiseen.

”Olen saanut tehdä hyvin erilaisia projekteja, mikä on pitänyt työn mielenkiintoisena. Erityisesti ilmastohankkeet ovat olleet viime vuosina motivoivia, sillä ne ovat ajankohtaisia ja tärkeitä teemoja.”

Tulevaisuuden suhteen Tenhola näkee paljon mahdollisuuksia kehittää osaamistaan edelleen, erityisesti tekoälyä hyödyntävissä projekteissa.

”Maailma muuttuu nopeasti, ja on tärkeää pysyä kehityksen mukana. Tekoäly ja sen tuomat mahdollisuudet kiinnostavat minua, ja haluan ehdottomasti oppia lisää tästä aiheesta,” hän päättää.

Tommin vetämiä projekteja:

  • Tommi Tenhola
  • Metsätalouden kestävyysasiantuntija
  • tommi.tenhola(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6061

Kiinnostuitko Tapiosta? Hae meille töihin!

Tutustu myös näihin työntekijätarinoihin