Henkilöstötutkimus kertoo: Tapiossa työ on merkityksellistä, yhteistyö pelaa ja henkilöstöä kohdellaan reilusti

28.2.2024

Tapio saavutti jälleen Suomen Innostavimmat työpaikat -tunnustuksen Eezy Flown PeoplePower -henkilöstötutkimuksessa. Tapion luokitus on 77,2, eli tasolla AA (Hyvä), kun koko Suomen asiantuntijanormi on 69,7. Nousua edellisestä mittauksesta oli 1,3 pisteen verran. Vastausprosentti oli 79,5.

Kaikissa neljässä tutkimuksessa seurattavasta PeoplePower® -indeksissä (omistautuneisuus, suorituskyky, sitoutuneisuus ja johtaminen) oli kehitytty parempaan suuntaan verrattuna vuoden takaiseen tutkimukseen.

”Tulokset ovat parantuneet kautta linjan viimevuotisiin tuloksiin nähden, jotka ovat nekin olleet jo varsin hyvällä tasolla ja reippaasti yli asiantuntijanormin”, sanoo Tapion henkilöstöpäällikkö Paula Rönneikkö.

Tapion vahvuuksina erottuvat erityisesti oman työn hallinta, työskentelyedellytykset, viestintä ja osallistaminen sekä toimintakulttuuri. Myös lähiesihenkilötoimintaan ja työn merkityksellisyyden kokemiseen liittyvät asiat erottuivat kyselyssä Tapion vahvuuksina.

Suurimmat myönteiset muutokset nähtiin toiminnan kehittämisen ja päämäärien kommunikoinnin sekä palautteen antamisen osalta.

Vahvuudet kertovat, että Tapion arvot ja päämäärät koetaan tavoittelemisen arvoisiksi. Myös psykologinen turvallisuus koetaan hyväksi: ilmapiiri rohkaisee keskusteluun, kaikkien mielipiteitä kuunnellaan ja erimielisyydet ratkaistaan rakentavasti.

Koettu epävarmuus tulevasta ja yrityksen tulevaisuuden näkymistä sen sijaan on lisääntynyt jonkin verran. Kehittämiskohteiksi henkilöstötutkimuksesta nousevat myös esihenkilöiden tuki sekä johtamiskulttuurin kehittäminen.

”Avoin viestintä muutoksista ja tulevaisuuden näkymistä sekä panostukset työhyvinvointiin ja niistä viestimiseen ovat henkilöstötutkimuksen perusteella Tapiossa ylläpidettäviä ja vahvistettavia osa-alueita”, Rönneikkö sanoo.

Lisätietoja

  • Paula Rönneikkö
  • HR-päällikkö
  • paula.ronneikko(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6082