Idéer för kampanjen

Kanaler: Dela informationen om kampanjen Hantera klimatförändringen i dina egna kanaler (Facebook, Snapchat, Twitter, Instagram, WhatsUp, Google+, Linkedin…)
Video: Dela länken till videon Ta kontroll över klimatförändringen i dina kanaler på sociala medier och lägg också upp videon på ditt Facebook-konto
Bilder: Använd kampanjbilder i kanaler för sociala medier, på webbplatser, i nyhetsbrev. Byt bakgrundsbild på Facebook-sidan och Twitter-kontot till bakgrundsbilden för Hantera klimatförändringen
Egna publikationer: Producera eget innehåll där du utnyttjar kampanjens material
Listor på tips: Dra nytta av tipslistorna eller gör egna listor. TOP5 eller TOP3 listor fungerar i sociala medier. Dela en lista på tips och lägg till en bild. Du kan också alltid hänvisa till kampanjsidan för mer information.
Länka: Länka till kampanjsidor, temasidor och andra källor till information (se listorna på länkar på temasidorna)
Webbplatser: Lägg information om det här ämnet och kampanjen på din webbplats
Nyhetsbrev: Berätta om saken i nyhetsbrev. Lägg till exempel till en kampanjvideo från YouTube, använd kampanjbilder som omslagsfoto under kampanjveckan och lägg till en lista på tips som passar er verksamhet.
Be folk dela: Be dina följare att dela uppdateringar (var vänlig och dela, dela med dina vänner, dela videon)
Utmana: Utmana andra organisationer, sammanslutningar, dina följare, arbetskamrater och vänner att dela information om anpassningen.
Aktivera: Hitta på sätt att aktivera, tävlingar, enkäter.
Information enligt teman och listor med tips

Information enligt teman och listor med tips

Temasidorna innehåller information i korthet om klimatförändringens konsekvenser för vardagen enligt tema. Webbplatsen innehåller dessutom en lista med tips som aktiverar till verksamhet för anpassning. Temasidorna har även länkar till källor med tilläggsuppgifter.

Boende
Gård och trädgård
Hälsa
Natur och fritid
Störningar

Tecknad video

Den tecknade videon Ta kontroll över klimatförändringen ger en allmän överblick över sätt att anpassa sig till klimatförändringen. Över 20 organisationer har varit med om att planera videon som har gjorts av Tusch Magikerna. Videon beskriver klimatförändringens konsekvenser i vardagen samt sätt att anpassa sig och förutse i koncentrerad form. Videon beskriver medborgarfärdigheter som är bra för oss alla att kunna.

Videon Ta kontroll över klimatförändringen (YouTube)

Videon får inte bearbetas utan särskilt skriftligt tillstånd från Tusch Magikerna Ab.

Bilder

Bildmaterialet i kampanjen Hantera klimatförändringen ägs av Tusch Magikerna. Bildmaterialet får användas fritt i publikationer som gäller klimatförändringen och vilkas syfte är att öka förståelsen för klimatförändringens konsekvenser samt för metoder att begränsa dem, anpassa sig, förutse och förbereda sig på dem. I samband med bilden ska kampanjens motto #Hanteraklimatförändringen eller kampanjen Hantera klimatförändringen nämnas.

Spara bilderna här på din egen dator genom att högerklicka på bilden med musen!

1. Allmänna bilder för kampanjen

2. Temabilder – mångfald, boende, trädgård och gård, hälsa

 

3. Förutse och förbereda sig, tillsammans