Varmuutta ja vastuullisuutta metsätalouteen ja puunkorjuuseen laadunhallinnan ja auditoinnin avulla

4.9.2024

Metsätalouden ja puunhankinnan laadulla tehdään tulosta, säästetään turhia kustannuksia ja hallitaan riskejä. Töiden suunnittelu ja toteutus kaikkia vaatimuksia noudattaen kertoo laadusta. Tapio tarjoaa metsäalan organisaatioille asiantuntevaa ja riippumatonta palvelua laadun todentamiseen ja seurantaan sekä toimintatapojen jatkuvaan parantamiseen. Avullamme saat kokonaiskuvan toiminnan vastuullisuuden toteutumisesta ja suuntaa kehittämiseen.

Mitä on laadunhallinta ja miksi se on tärkeää?

Laadunhallinta metsätaloudessa ja puunhankinnassa tarkoittaa erilaisten vaatimusten ja sitoumusten noudattamista metsätyössä sekä hyvän työjäljen saavuttamista. Yleensä toimintaa peilataan lainsäädäntöön, sertifiointijärjestelmiin ja yritysten omiin ohjeisiin. Laadusta kertovat myös asiakaspalautteet sekä toimenpiteiden kustannukset. Laadunhallinnan päätehtävä on vähentää vakavien virheiden riskiä ja löytää kustannustehokkaita tapoja parantaa toimintaa.

Tarkoituksenmukainen laadunhallinta varmistaa, että työt tehdään sovitusti, ja tarjoaa myös kannustavaa palautetta jatkuvaan kehittämiseen. Vaikka suurin osa työstä sujuu hyvin, laadunhallinnasta huolehtiminen auttaa ylläpitämään ja optimoimaan toiminnan korkeaa tasoa. Riippumattoman osapuolen suorittamat auditoinnit auttavat tunnistamaan mahdolliset ongelmakohdat ja kehitystarpeet, mutta myös ne tekijät, jotka ovat kunnossa.

”Auditointi ei ole pelkkää virheiden etsintää, vaan ennemminkin toimintatapojen optimointia ja parhaiden käytäntöjen levittämistä. Systemaattinen lähestymistapa tuo organisaatioille paitsi varmuutta myös mielenrauhaa, kun he tietävät toimivansa laadukkaasti ja vastuullisesti tietoon perustuen”, kommentoi Tapion palvelualueen päällikkö Kalle Vanhatalo.

Laadunvarmistus toimitusketjun jokaisessa lenkissä

Tapion palvelut kattavat sekä asiakkaiden, näiden urakoitsijoiden sekä mahdollisten aliurakoitsijoiden toiminnan arvioinnin, mikä on olennaista metsäalan laajoissa yhteistyöverkostoissa.

Auditoimme johtamisjärjestelmiä, toimintatapoja, ulkomaalaisen työvoiman käyttöä ja vastuullisuuden toteutumista varmistaen, että koko toimitusketju noudattaa sovittuja laatu- ja vastuullisuusvaatimuksia. Tämä kokonaisvaltainen lähestymistapa tekee Tapion auditointipalveluista erinomaisen ratkaisun metsäalan organisaatioille.

Kalle Vanhatalo
”Asiakkaiden tarpeet ja prioriteetit vaihtelevat. Tarjoamme palvelua, joka kattaa joko koko toimitusketjun tai keskittyy tarkasti niihin osa-alueisiin, jotka ovat asiakkaalle tärkeimpiä”, sanoo Kalle Vanhatalo Tapiosta.

Tapio – riippumaton ja valtakunnallinen kumppani liiketoiminnan kehittämisessä

Laadunhallinnan ulkoistaminen kokonaisuudessaan ei ole järkevää, mutta ulkopuolisen ja riippumattoman toimijan antama näkökulma tuo lisäarvoa. Ratkaisumme tukevat asiakkaidemme omaa laadunhallintatyötä tuomalla systemaattisuutta ja luotettavuutta toimintaan. Tapion pitkä ja monipuolinen kokemus ja asiantuntemus metsäalan prosesseista ja riskipaikoista varmistavat, että mahdolliset ongelmat tunnistetaan ajoissa.

Tapio toimii asiakkaan riippumattomana kumppanina liiketoiminnan kehittämisessä. Palvelumme sopivat metsäalan organisaatioille, jotka haluavat varmistaa, että heidän toimintansa täyttää kaikki sovitut laatu- ja vastuullisuusvaatimukset. Me tarjoamme käyttöön työkaluja, joiden avulla organisaatiot voivat parantaa toimintaansa ja menestyä.

 

Tarjoamamme ratkaisut:

  • Leimikoiden ennakkotarkistukset ympäristöriskien näkökulmasta maastossa ja/tai etänä ennakkotietoihin perustuen
  • Puunkorjuun ja metsänhoitotyömaiden laadunarvioinnit sisältäen mittaukset
  • Mittaukset ja lausunnot mahdollisista kiistakohteista
  • Vanhojen metsien tai muiden ympäristökohteiden mittaus ja todentaminen & lahopuuinventoinnit
  • Yritysten ja alihankintaketjujen toiminnan auditoinnit (laatujärjestelmät, vastuullisuus työvoimakysymyksissä)
  • Konsultointi palvelukuvausten, sopimuspohjien sekä työohjeiden toimivuuden varmistamisessa

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

Yhteydenottoa ei kannata jättää tuumaukseen. Soita tai jätä viesti, niin olemme yhteydessä!

  • Kalle Vanhatalo
  • Palvelualueen päällikkö, konsultointi
  • kalle.vanhatalo(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6067

Nimi(Pakollinen)
Kirjoita tähän yhteydenottosi aihe
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.