Metsästrategiat, suunnittelun tuki ja osallistaminen

Tapio tarjoaa tukea metsästrategian laadintaan, metsäsuunnitelman hankintaan sekä metsien käyttäjien osallistamiseen. Palveluitamme hyödyntävät esimerkiksi kunnat ja kaupungit.

Metsästrategian laadinnan konsultointi

Metsästrategia turvaa metsien kokonaiskestävyyden ja auttaa hahmottamaan metsien kehityksen suunnan. Strategian laadinta nojaa asiakkaiden kanssa yhteistyössä määritettyihin tavoitteisiin ja tekemäämme vaikutusten arviointiin. Hyvä ja laajapohjainen valmistelu sekä kattavat laskelmat maksavat itsensä nopeasti takaisin.

Onnistu metsäsuunnitelman hankinnassa

Metsäsuunnitelman tilaus onnistuu selkeän tarjouspyynnön avulla. Autamme sinua laatimaan teidän tarpeisiinne oikein mitoitetun metsäsuunnitelman määrittelyn tarjouspyynnön laadintaa varten. Palvelumme avulla varmistat metsäomaisuuden haltijana, että tarjouspyynnöstä välittyvät teidän tavoitteenne laadinnan kohteena olevalle metsäsuunnitelmalle. Samalla varmistat, että tarjouspyyntö huomioi uusimmat toimintatavat ja parhaat käytännöt.

”Meillä oli tarve vuonna 2022 kilpailuttaa uusi metsäsuunnitelma Keuruun kaupungille. Saimme Tapiolta juuri tarvitsemamme osaamisen laadukkaan kilpailutusmateriaalin tuottamiseen ja saimme sisällytettyä kaupungin metsiin liittyvät monet tavoitteet kilpailutettavaan suunnitelmaan. Jos olisimme yksin virkatyönä yrittäneet tuottaa samat materiaalit, olisi se loppujen lopuksi tullut varmasti kalliimmaksi ja laatu ei olisi ollut yhtä hyvä. Iso suositus Tapion palveluille!” – Timo Määttä, kaavoitusjohtaja, Keuruun kaupunki

Lue lisää

 

Metsien käyttäjien ääni kuuluviin metsäsuunnittelussa

Osallistaminen edistää metsien käyttäjien vaikutusmahdollisuuksia ja luo vuoropuhelua metsiä omistavan tahon ja metsien käyttäjien välille. Hyvin suunniteltu osallistaminen tekee prosessista sujuvan ja helpottaa osallistamisen tulosten huomioimista metsäsuunnitelmassa. Autamme osallistamaan metsien käyttäjät ja heitä edustavat sidosryhmät mukaan suunnitteluun räätälöimällä menetelmät laadittavan suunnitelman tai strategian mukaan.

Lue lisää

 

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

  • Sini Miettinen
  • Asiakkuuspäällikkö
  • sini.miettinen(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6076
  • Esko Välimäki
  • Metsätietopalveluiden päällikkö
  • esko.valimaki(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6079