Pohjois-Norjan upeat kansallispuistot avautuvat uuden retkeilyoppaan sivuilla

28.6.2023

Poluttomat erämaat, vuonojen vihreät rinteet, vesiputoukset ja tunturijärvet – Pohjois-Norjan kansallispuistojen koskematon luonto on häikäisevä. Uutuuskirja tutustuttaa monipuolisesti 17 kansallispuistoon, niiden luontokohteisiin, erityispiirteisiin ja retkeilymahdollisuuksiin.

Tapio Karttakeskuksen julkaisemasta kirjasta saa selkeästi ja kootusti retkeilyideat ja ohjeet kaikkiin Pohjois-Norjan kansallispuistoihin. Jokaisesta puistosta esitellään historiaa, luontoa, lajistoa ja retkeilymahdollisuuksia.

Teoksen kirjoittajat ja kuvaajat Sanna Häkkänen ja Oula Niemelä esittelevät puistojen keskeiset retkeilijän palvelut, tuvat ja reitit ja antavat vinkkejä niin päiväretkille kuin pidemmillekin vaelluksille.

Puistojen kuvauksia värittävät lukuisat retkikertomukset, joiden avulla pääsee tunnelmaan niin talvi- kuin kesävaellustenkin osalta. Kirjoittajat ovat huomioineet myös saapumisohjeet puistoon eri suunnista ja eri vuodenaikoina. Oppaassa luetellaan myös alueelta saatavilla olevat kartat maastossa liikkumista varten sekä annetaan yleisiä ohjeita Norjaan vaellusta suunnitteleville.

Kirjoittajat harrastavat kalastusta ja retkeilevät koiran kanssa, joten kirjasta on helppo poimia myös esimerkiksi parhaat vinkit kalareissujen suunnitteluun.

– Tunturikalastajalle suosittelemme erityisesti Rohkunborrin erämaista osaa sekä Øvre Dividalin ja Saltfjellet-Svartisenin kansallispuistoja, Sanna Häkkänen toteaa. – Kesäaikaan rinkkavaeltaja voisi puolestaan suunnata esimerkiksi Junkerdalenin kansallispuistoon tai haastaa itsensä Lomsdal-Vistenin poluttomassa erämaassa. Øvre Pasvik soveltuu erityisen hyvin kanoottimelojille.

Jokaisen kansallispuiston yhteydestä löytyvät myös tupien, nähtävyyksien ja pysäköintipaikkojen koordinaatit sekä monipuolisesti verkko-osoitteita, joista hakea lisätietoa. Kirjassa on jokaisesta puistosta kartta, johon on merkitty kirjassa mainitut kohteet, pysäköintipaikat ja tuvat.

– Vaikka Norja on ollut kotimaamme jo yli kymmenen vuotta, sen maisemat hämmästyttävät edelleen. Jokaisella vaelluksella tai retkellä löytyy entistä upeampi vuononpohja, vuorenhuippu tai tunturijärvi, kertovat Sanna Häkkänen ja Oula Niemelä. – Kotimme sijaitsee Reisan kansallispuiston porteilla, yhdessä Norjan kauneimmista laaksoista. Tuntuu etuoikeutetulta asua näissä maisemissa, jossa elämä on yhtä löytöretkeilyä!

Pohjois-Norjan kansallispuistot -kirjan upeiden valokuvien ja reissukertomusten äärellä voi inspiroitua suunnittelemaan omia unelmien vaellusretkiä. Opas sopii niin kokeneelle vaeltajalle kuin harrastusta vasta aloittelevalle Pohjois-Norjaan ihastuneelle retkeilijälle.

Tutustu tarkemmin ja osta kirja!

Tuotetiedot

Pohjois-Norjan kansallispuistot
Sanna Häkkänen ja Oula Niemelä

  • pehmeäkantinen, 224 s., 17 x 23 cm
  • ISBN 978-952-266-773-1
  • e-kirja ISBN 978-952-266-807-3
  • suositushinta 29 €

Pohjois-Norjan kansallispuistot kirjan kansikuva

Kansikuvan voi ladata Karttakeskuksen kuvapankista

Lisätietoja ja arvostelukappaleet

  • Johanna Duarte
  • Myynti- ja markkinointi­koordinaattori, Kartat ja kirjat
  • johanna.duarte(at) karttakeskus.fi
  • +358 9 3154 9878