Uusi opas johdattaa matkalle Saariston rengastielle

15.4.2021

Maailman kauneimmassa saaristossa Turun ja Ahvenanmaan välillä kiertelevä Saariston rengastie on ihastuttava matkailureitti. Karttakeskuksen uusi matka- ja retkeilyopas esittelee saaristokulttuuria ja reitin varren monipuolisia matkakohteita.

Kotimaan matkailun suosion ennustetaan jatkuvan suurena tulevanakin kesänä, ja omatoimimatkailu on saaristossa helppoa. Nähtävää on paljon, eivätkä etäisyydet ole suuria.

Uusi opas soveltuu hyvin sekä autolla että pyörällä liikkuville matkailijoille, mutta myös veneilijöille, sillä monet kohteista ovat vierasvenesatamien läheisyydessä. Rengastie on jaettu kirjassa seitsemään etappiin, ja lisäksi Pieni rengastie esitellään erikseen.

Naantalilainen tietokirjailija Tuomo Kesäläinen on kulkenut paljon saaristossa ja viihtyy erityisen hyvin rengastien varren kallioisilla saarilla ja luontopoluilla.

“Turun saaristo on koko maailmankin mittakaavassa upea kokonaisuus ja se tarjoaa todella paljon nähtävää ja koettavaa. Matkailupalvelut ovat monipuoliset, joten matkailijan on helppo koota juuri itseä kiinnostava kokonaisuus,” Kesäläinen kuvailee.

Oppaaseen on valikoitu kaikki saariston helmet; niin kauniit nähtävyydet, upeat luontoretkikohteet kuin monenlaiset majoitus-, ruokailu-, ostos- ja aktiviteettipaikatkin, erilaisia vuokraamoja ja uimarantoja unohtamatta.

“Saariston rengastien monipuolisuus ja käyntikohteet mahdollistavat useiden päivien lomamatkan, mutta opas palvelee hyvin myös päiväkävijöitä, retkeilijöitä ja veneellä saaristossa kulkevia matkailijoita,” muistuttaa Kesäläinen.

Kohteet on koottu tekstien ja kuvien lisäksi selkeille kartoille. Kirjan liitteenä on lisäksi erillinen taitettu kartta koko Saariston rengastien alueesta.

Tuomo Kesäläinen, Saariston rengastie Matka- ja retkeilyopas

  • Nidottu, 160 s. + liitteenä erillinen taitettu kartta
  • 12,5 x 18 cm
  • ISBN 978-952-266-679-6
  • Suositushinta 24 €
  • Tilaa kirja

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Karttakeskuksen valikoima kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Lisäksi Karttakeskus kustantaa luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta  ja tarjoaa paikkatietopalveluita.

  • Aino Wuolijoki
  • Kustannuspäällikkö
  • aino.wuolijoki(at) karttakeskus.fi
  • +358 29 432 6060