Uusi retkeilykirja Suomenlahden melontaretkikohteista sisältää vaikuttavan kuvituksen ja kokeneen merimelojan kohdevinkit

16.5.2024

Suomenlahden melontaretkiopas kattaa yli 120 kohdetta Virolahdelta Bengtskäriin saakka. Sisä- ja ulkosaaristossa sijaitsevat retkikohteet ovat melojan saavutettavissa, mutta soveltuvat hyvin myös veneilijöille ja muille saaristossa liikkuville.

Kuvituskuva kirjasta Suomenlahden melontaretkiopas. Hamnskar Loviisa. Kuva: Markus Thomenius

Tapio Karttakeskuksen julkaiseman kirjan hienot luontokohteet, kansallispuistot, historialliset käyntikohteet ja monet saariston kätkemät yllättävät paikat esitellään karttojen, valokuvien ja kohdekuvausten avulla.

Teoksen kirjoittajan Markus Thomeniuksen omat retkikokemukset tuovat väriä kerrontaan ja antavat hyviä vinkkejä omia reissuja suunnitteleville. ”Melontaretkeilyssä minua kiehtoo eniten luonnossa liikkumisen ja löytämisen ilo”, Thomenius kertoo. Hän meloo koko sulan veden kauden ajan, ja muuttuva luonto tarjoaa aina uusia elämyksiä.

Yleiskartat ja jokaisen kohteen tarkoilta kartoilta saa tietoa muun muassa suositelluista maihinnousupaikoista ja kohteiden luonnosta. Retkikohteiden palvelut kerrotaan erikseen. Kirjan upeat valokuvat kuvaavat luontoa aina varhaiskeväästä ensimmäisten jääriitteiden tuloon saakka.

Suomenlahdelta ei ole aiemmin julkaistu melontaopasta, joka kattaisi koko merialueen. Oppaassa kerrotaan niin rantautumispaikat, palvelut, nähtävyydet kuin yhteysaluksetkin. Kirja soveltuu melojien lisäksi myös muiden vesilläliikkujien oppaaksi.

Espoolainen Markus Thomenius on intohimoinen meloja ja monipuolinen urheilija, joka nauttii päästessään kajakillaan saavuttamaan aina uusia paikkoja ja elämyksiä. Kirjat valokuvat ovat Markuksen ottamia. Melonta ja valokuvaaminen ovatkin olleet Markuksen rakkaita harrastuksia jo 15 vuoden ajan.

Katso mallisivut ja tutustu tarkemmin!

Tuotetiedot

Suomenlahden melontaretkiopas -kirjan kansikuva.

Suomenlahden melontaretkiopas – Parhaat kohteet Virolahdelta Bengtskäriin

  • pehmeäkantinen kirja 207 s., 24 x 16 cm
  • ISBN 978-952-266-815-8
  • suositushinta 32 €

Kansikuvan voi ladata Karttakeskuksen kuvapankista.

Lisätietoja ja arvostelukappaleet

  • Aino Wuolijoki
  • Kustannuspäällikkö
  • aino.wuolijoki(at) karttakeskus.fi
  • +358 29 432 6060