Uusi Retkipaikka-kirja esittelee Suomen kauneimmat maisemat

21.4.2021

Luonnossa retkeily on innostanut korona-aikana paljon uusia ihmisiä, ja harrastajamäärät ovat lisääntyneet selvästi. Kotimaan retkeilybuumi on kasvattanut myös retkeilykirjallisuuden ja karttojen myyntiä. Tapion Karttakeskuksen supersuositun Retkipaikka-kirjasarjan kolmannessa osassa sukelletaan toinen toistaan kauniimpiin maisemiin Ahvenanmaalta Utsjoelle ja tehdään tunnetuksi uusia luontokohteita.

Retkipaikka-yhteisön kokoamat monipuoliset kohteet esittelevät kaikkien Suomen 27 kansallismaiseman lisäksi sekä henkeäsalpaavia luonnon muovaamia näkymiä että idyllisiä kulttuurimaisemia.

“Kansallismaisemat eivät ole yksioikoisesti luontokohteita, vaan kaikessa kirjossaan ne kertovat kiinnostavia tarinoita maamme kehityksestä, historiasta ja kulttuurista. Jokaisesta kansallismaisemasta on kirjassa esitelty juuri luontoretkeilijää kiinnostavia paikkoja ja näkökulmia”, kertoo teoksen päätoimittaja Jonna Saari.

Monipuoliset kohdevinkit opastavat löytämään parhaat tauko- ja näköalapaikat, polut sekä nähtävyydet, ja retkipaikkalaisten omat kertomukset nostavat retkeilytunnelmaa.

“Mukana on myös kartat lähes jokaisesta kohteesta – poikkeuksena vain yksi erikoistapaus, maisema, josta voi nauttia Suomessa valosaasteettomilla alueilla kääntämällä katseensa yötaivaalle”, Saari vihjaa.

Osaan kohteista pääsee suoraan autolla, kun taas muutamat vaativat pidempää patikointia erämaassa. Kaikki 80 kohdetta kauniine kuvineen ja selkeine karttoineen kutsuvat seikkailulle suomalaiseen luontoon.

“Kansallismaisemien keräily on antoisa, yleissivistävä ja pitkäikäinen harrastus, jonka jokainen voi toteuttaa itselleen sopivimmalla tavalla. Ei haittaa, vaikka raskas patikointi ei onnistuisikaan”, muistuttaa Jonna Saari.

Sarjan aiemmat osat Retkipaikka – Seikkailuja Suomen luonnossa (Karttakeskus 2015) sekä Retkipaikka – Uudet seikkailut (Karttakeskus 2019) ovat olleet myyntimenestyksiä, ja Uudet seikkailut oli viime vuoden myydyimpien tietokirjojen joukossa.

Tervetuloa mukaan myös kirjan julkistamistilaisuuteen, joka järjestetään FB live-verkkotapahtumana tänään keskiviikkona 21.4. klo 17–17.45. Linkki tilaisuuteen.

Tuotetiedot:
Jonna Saari (toim.)
Retkipaikka Seikkailuja kauneimmissa maisemissa
• nidottu, 176 s.
• 17 x 21 cm
• ISBN 978-952-266-678-9
• suositushinta 29 €

Osta kirja

  • Aino Wuolijoki
  • Kustannuspäällikkö
  • aino.wuolijoki(at) karttakeskus.fi
  • +358 29 432 6060