Loisto Mariner navigointisovellusten vertailutestin voittoon| Tapion Karttakeskus

12.5.2020

Kotimaisin voimin kehitetty Tapion Karttakeskuksen Loisto Mariner on voittanut Kippari-lehden toukokuun 2020 numerossa julkaistun navigointisovellusten vertailun.

Kippari-lehti: “Loisto Mariner nousee voittoon tasaisen vahvalla suorituksella: merikartta on selkeä, se pysyy eheänä suurennustasosta riippumatta, ja käyttö on miellyttävää”. Kehuja saivat myös muun muassa kaiken oleellisimman sisältävä perusnäkymä, perinteistä painettua merikarttaa jäljittelevä kartan selkeä ulkoasu, sovellukseen mukaan kuuluvat koko Suomen maastokartat sekä kätevä harppityökalu.

Vertailuun oli valittu mukaan Loisto Marinerin lisäksi italialaisen karttajätin Navionics Boating HD, norjalainen C-Map, 0100100 Merellä, Karttaselain sekä Nautics Sailmate. Loisto sai vertailussa ainoana sovelluksena neljä tähteä ja pistearvosanan 8,6. Vertailussa toiseksi tullut Navionics jäi kolmeen tähteen ja pistemäärään 8,2.  Navigointisovellusten vertailu on luettavissa Kipparin numerossa 5/2020.

 

Loisto Marinerin kehitystyössä on panostettu laadukkaisiin karttoihin

”Kartan ulkoasuun ja luettavuuteen eri zoomaustasoilla kiinnitettiin jo sovelluksen suunnittelun aikana paljon huomiota, ja laadukkaita karttoja arvostettiin myös Kippari-lehden testissä. Olemme saaneet sovelluksen käyttäjiltä kiitosta hyvistä kartoista jo aiemminkin”, toteaa Loisto Marinerin kehitystiimissä alusta alkaen mukana ollut Karttakeskuksen myyntipäällikkö Jaakko Virkkala. ”Jos kartta on sisällöltään huono tai luettavuudeltaan sekava niin hyvätkin toiminnallisuudet menettävät äkkiä merkityksensä”, Virkkala jatkaa.

”Myös veneilijöiden kommentteja on kuunneltu herkällä korvalla sovelluksen kehitystyön aikana. Käyttäjätoiveiden perusteella mukaan on otettu keskivertoveneilijän eniten toivomia ominaisuuksia, kuten harppityökalu, sääennusteet ja AIS-tiedot”, kertoo Virkkala.

Loisto Mariner on kotimainen

”Sovelluksen kehitystyö tehdään kokonaisuudessaan Suomessa ja monet toteutuksessa mukana olleista ovat itsekin aktiivisia veneilijöitä. Näin saamme tehokkaasti kanavoitua uudet ideat toimiviksi toteutuksiksi”, kertoo johtaja Janne Kostamo Karttakeskuksesta. ”Uskomme, että suomalaiset veneilijät ja ulkonaliikkujat ovat valmiita tukemaan kotimaista työtä, kun saatavilla on laadukas suomalainen vaihtoehto,”, Kostamo toteaa.

Tutustu Loisto Marineriin.  Loisto Mariner on ladattavissa App Storesta ja Google Playstä.

Lisätietoa

Loisto Mariner
Janne Kostamo, johtaja, janne.kostamo@karttakeskus.fi, +358 40 827 1968
Jaakko.virkkala@karttakeskus.fi, +358 40 849 6662

  • Janne Kostamo
  • Asiakkuusjohtaja
  • janne.kostamo(at) karttakeskus.fi
  • +358 29 432 6005
  • Jaakko Virkkala
  • Myyntipäällikkö
  • jaakko.virkkala(at) karttakeskus.fi
  • +358 9 3154 9877