Minkälaista Tapiossa on olla töissä? Metsätietoasiantuntija Juho Lammi kertoo

18.10.2023

Maatalous- ja metsätieteiden maisteri Juho Lammi tutustui Tapioon aikoinaan etsiessään aihetta kandidaatin tutkielmaan. Kandintyö ei Tapion kanssa toteutunut, mutta Juho jäi Tapion silloisen metsätietopäällikön mieleen. Metsäpäivillä 2019 Juho törmäsi samaiseen metsätietopäällikköön, joka pyysi hänet Tapioon juttusille. Kyseessä olikin työhaastattelu, ja pari tuntia myöhemmin Juholla oli työtarjous kourassa.

Juho on ollut Tapiossa töissä neljä vuotta. Vapaa-ajallaan hän tykkää käydä Lapissa vaeltamassa. Tässä kuvassa Juho on matkalla Haltille Norjan puolelta.

Lammi aloitti Tapiossa vuodenvaihteessa 2019–2020 opiskellessaan vielä Helsingin yliopistossa maatalous- ja metsätieteitä. Hän oli tuolloin neljännen vuoden opiskelija, gradua vaille valmis. Gradunsa metsän arvon määrittämisestä Juho viimeisteli työn ohessa.

Juho aloitti Tapiossa metsätietoharjoittelijana. Hänen työnsä sisälsi metsälaskentoja ja -analyysejä.

”Tein asiakkaille esimerkiksi hiilitaselaskentoja, jotka olivat silloin uusinta uutta”, kertoo Juho.

Harjoittelun jälkeen Juho sai Tapiosta vakituisen työpaikan metsätietoasiantuntijana. Tuolloin hän hyppäsi mukaan ForestKIT-metsätietojärjestelmän kehittämiseen. Juho aloitti käytöntuessa, ja eteni nopeasti nykyiseen tuotepäällikön tehtävään.

Juho pitää työssään siitä, että pääsee näkemään erilaisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, ja tapaa paljon uusia ihmisiä.

Lisäksi työssä on vaihtelevuutta. Vaikka työstä noin 70 prosenttia liittyy ForestKIT:n kehittämiseen, pääsee hän tekemään myös tuottoarvolaskelmia asiakkaille ja kehittämään Tapion ylläpitämiä summa-arvotaulukoita, joilla tehdään metsäkiinteistön arvon määritystä.

”On mukavaa, kun ei ole vain yhtä hommaa, ja projektit vaihtuvat nopeasti”, Juho sanoo.

Juho kertoo, että Tapiossa on myös mukava työyhteisö ja paljon osaamista.

”Täällä pääsee jatkuvasti oppimaan uutta fiksuilta kollegoilta. Me ollaan koko ajan etulinjassa kehittämässä metsäalaa eteenpäin”, hän sanoo.

Juho pitää myös siitä, että Tapiossa saa myös joustavasti yhdistää etä- ja läsnätyötä.

”Meidänkin tiimissä töitä tehdään eri puolilta Suomea, joten etätyön tekemiseen on hyvät käytännöt”, hän sanoo.

  • Juho Lammi
  • Metsätietoasiantuntija, tuotepäällikkö ForestKIT
  • juho.lammi(at)tapio.fi
  • +358 29 432 6049

Kiinnostuitko Tapiosta? Hae meille töihin!