Paikkatietoprojektit ja -palvelut

Karttakeskuksen osaamisen ytimessä ovat sijainti- eli paikkatiedot. Autamme asiakkaitamme jalostamalla sijaintitiedon konkreettisiksi tuloksiksi. Toimitamme asiakkaillemme paikkatietoaineistoja ja niiden käsittelypalveluita sekä toteutamme erilaisia paikkatietojen ylläpidon ja tuotteistuksen ulkoistuspalveluita. Tarjoamme paikkatietoratkaisuja teknologiariippumattomasti. 

Paikkatietoaineistot

Meiltä saat kattavan valikoiman sekä Karttakeskuksen omaan että avoimeen dataan perustuvia paikkatietoaineistoja. Tuotamme ja ylläpidämme useita vektoriaineistoja ja taustakarttasarjoja, jotka ovat saatavina eri projektioissa ja tiedostomuodoissa.

Toteutamme asiakkaillemme myös räätälöityjä paikkatietoaineistojen yhdistämisiä ja muokkauksia. Teemme muokkaukset sopiviin projektioihin ja haluttuun tietorakenteeseen sekä tiedostoformaattiin. Tarvittaessa testaamme ja validoimme asiakkaan aineistoja laatumääritysten mukaisesti.

Lue lisää paikkatietoaineistoista

Paikkatietoanalyysit

Toteutamme asiakkaillemme erilaisia paikkatietoanalyysejä, joissa voidaan hyödyntää niin erilaisia avoimia aineistoja, asiakkaan omia aineistoja kuin myös Karttakeskuksen aineistoja.

Metsä- ja luontosektoreille toteutamme mm. paikkatietoanalyysejä osana Tapion metsäbiotalouden konsultointipalveluita. Tällöin asiakas saa Karttakeskuksen paikkatietoasiantuntijoiden lisäksi käyttöönsä myös Tapion metsä- ja luontosektorin asiantuntijoiden laaja-alaisen osaamisen.

Paikkatiedon ulkoistuspalvelut

Ulkoistamalla paikkatietoon liittyviä toimintoja pääset hyötymään laaja-alaisesta paikkatietoalan osaamisestamme. Ulkoistamalla paikkatietotoimintaa voit myös minimoida oman organisaatiosi paikkatietoon liittyvät henkilöstöriskit. Toimitettavan palvelun sisältö räätälöidään aina asiakkaan tarpeisiin. Ulkoistuspalvelut voivat sisältää mm. aineiston keruuta ja ylläpitoa, aineiston jakelua, laadunhallintaa, viestintää ja koulutusta.

Tilauskartat ja -kirjat

Toteutamme erilaisia asiakaskohtaisesti räätälöityjä tilauskarttoja ja -kirjoja avaimet käteen periaatteella. Toimitamme myös erilaisia kartta-aineistoja asiakkaan itsensä toteuttamiin julkaisuihin. Tutustu

Tarinakartat

Laadimme asiakkaillemme visuaalisesti näyttäviä, karttapohjaisia tarinakarttatoteutuksia (Story Maps). Tutustu

Teknologiamme

Tarjoamme paikkatietoratkaisut teknologiariippumattomasti.

 

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

  • Mikko Ranta
  • Projekti- ja palvelupäällikkö
  • mikko.ranta(at) karttakeskus.fi
  • +358 29 432 6068
  • Janne Kostamo
  • Palvelualueen johtaja, kartat, kirjat, paikkatieto
  • janne.kostamo(at) karttakeskus.fi
  • +358 29 432 6005